Opleiding leraar/therapeut medische Qi Gong 2.03

5 star(s) from 2 votes
Stationsstraat 62
Lommel, 3920
Belgium

About Opleiding leraar/therapeut medische Qi Gong

Opleiding leraar/therapeut medische Qi Gong Opleiding leraar/therapeut medische Qi Gong is a well known place listed as Health/beauty in Lommel ,

Contact Details & Working Hours

Details

Een traject dat over meerdere graden en bekwaamheden loopt. Vooreerst worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de essentiële Qi Gong en leren de principes en technieken toepassen op zichzelf. Zo worden ze ook vertrouwd met hun eigen lichaam en energie en leren ze blokkades bij zichzelf te ontdekken en weg te werken. Wanneer ze de graad van trainer recreatieve Qi Gong behalen, kunnen ze zelfs al basisoefeningen recreatieve Qi Gong geven aan kleine groepjes beginnelingen.
Hierbij leren ze anderen coachen ondermeer door blokkades bij anderen te leren voelen en wegwerken. Bij de graad van instructeur worden ze vertrouwd met de principes van het ergonomische Qi Gong en leren ze de basisvormen van het Qi Gong aan. Vanaf hier kan men al beginnen lesgeven aan meer gevorderde leerlingen en grotere groepen. Men kan dan al een eigen school of groep starten onder erkenning van de academie. Een leraar Qi Gong beheerst al vrij goed de Qi Gong essentie en is in staat zelfstandig een eigen school te leiden. Op dit niveau gaat men steeds meer werken met medische Qi Gong en bouwt men zijn therapeutische vaardigheden uit. Kiatsu of Qi Gong massage wordt nu een belangrijk onderdeel van de opleiding. Via die weg leert men ook energetisch in het eigen lichaam en dat van anderen te werken. Wanneer een leraar de nodige therapeutische bekwaamheid bezit, mag hij of zij de uitbereiding 'therapeut' aan de titel van leraar toevoegen. Na gemiddeld 7 jaar studie en praktijkervaring kan men dan de titel van Master/therapist verwerven. Hierbij gaat men steeds verder doordringen tot de ware essentie van het Qi Gong en beheerst men vrij goed het werken met Qi op afstand of het No touch Qi Gong. Masters die blijven verder groeien en tevens de martiale aspecten van het Qi Gong beheersen kunnen zelfs doorgroeien tot Grandmaster/Therapist.