Будапештська державна опера 1.72

Budapest,
Hungary

About Будапештська державна опера

Будапештська державна опера Будапештська державна опера is a well known place listed as Government Organization in Budapest , Performance & Event Venue in Budapest ,

Contact Details & Working Hours

Details

Угорський державний оперний театр — оперний театр у Будапешті, збудований у 1875—1884 роках.
Комітет, що очолив підготовку до будівництва оперного театру виник одразу після злиття Буди та Пешту з ініціативи угорських композиторів Ф. Ліста і Ф.Еркеля. До того часу оперні спектаклі ставилися в Угорщині в аристократичних домах, а також у театрі в Пешті, відкритому 1837 року.
Будівництво театру за проектом Миклоша Іблі було завершено 1884 року. В урочистій церемонії брав участь імператор Австро-угорської імперії Франц Йосип І, було поставлено дві угорські опери Екреля «Банк бан» та «Ласло Хуньяди», а також перший акт з опери \"Лоенгрін\" Р.Вагнера. Театр одержав назву Королівський Угорський оперний театр.
Першим керівником театру був Ференц Еркель. В 1888-1891 роках театр очолював Густав Малер, вивівши його у число провідних європейських театрів. В канун Першої Світової війни в театр здійснив прем'єри творів Б. Бартока — балету «Дерев'яний принц» та опери «Замок герцога Синя борода». У 1980-1984 роках театр був реконструйований, відкриття театру відбулося до 100-річчя його заснування. Крім того вистави театру здійснюються у театрі ім. Ф.Еркеля.