Udruga hrvatskih studenata München 2.61

Munich, 80754
Germany

About Udruga hrvatskih studenata München

Udruga hrvatskih studenata München Udruga hrvatskih studenata München is a well known place listed as Community Organization in Munich , Non-profit Organization in Munich ,

Contact Details & Working Hours

Details

Udruga hrvatskih studenata je osnovana zajednica koja spaja hrvatske studente i akademičare u gradu München-u. Pozivamo sve studente hrvatskih korijena i one, koji osječaju afinitet prema hrvatskoj kulturi i hrvatskom društvu, da nam se priključe.

Iz prijateljskog kruga 2013 osnovana, UHS München je prva zajednica hrvatskih studenata u Njemačkoj, koja ima cilj, okupljati buduće nositelje našeg društva u što većem broju. Budimo zajedno. Družimo se. Ostvarujmo naše želje.

UHS München je aktivno vođena i organizirana od studenata za studente. Želimo pružiti posebno mladim Hrvatima u Njemačkoj priliku, da sudjeluju u općedruštvenim namjenama naše udruge. Posebnu pozornost dajemo unaprijednosti hrvatsko-njemačkih odnosa te zagovaramo punu integraciju Hrvata u Njemačkoj. Dajemo potporu diseminaciji hrvatske kulture i znanosti, s kojom podupiremo prijateljske odnose s pripadnicima drugih nacija i kulturnih društava. Naglašavamo europsku i demokratsku svijest naših članova, kao i potporu europskoj ideji o zajedništvu i razvijanju svih zemalja unutar Europske unije.

Kao studenska udruga, želimo pomoći studentima u orientaciji i snalaženju na podrućju obrazovanja i društvenog života u gradu München-u. Posebno kroz mnogobrojne priredbe i manifestacije koje pružaju mogučnost diskutirati o kulturnim, društvenim, ekonomskim i drugim važnim temama. Kao i redovno okupljanje naših članova. UHS djeluje kroz višeslojno iskustvno njegovih članova interaktivno te pruža pomoć svim zainteresiranim Studentima. To obuhvača pomoć studenskim početnicima, pridošlim studentima iz drugih gradova, ali i koristnoj orientaciji po gradu München-u.

Priključi se udrugi hrvatskih studenata i pridonesi svoj dio za napredak našeg društva. Učlani se!