OLVP Onthaal & Recreatie 2.48

4.9 star(s) from 7 votes
OLVP Plezantstraat 135
Sint-Niklaas, 9100
Belgium

About OLVP Onthaal & Recreatie

OLVP Onthaal & Recreatie OLVP Onthaal & Recreatie is a well known place listed as Education in Sint-Niklaas ,

Contact Details & Working Hours

Details

In deze uniek studierichting word je opgeleid om diensten te verlenen aan gasten in hun vrije tijd. Je leert gasten/toeristen onthalen en animeren, en uiteenlopende recreatieve activiteiten begeleiden. In de opleiding gaat uiteraard veel aandacht naar het aanleren van de competenties die daarbij komen kijken. Ook wordt gewerkt aan sociale en communicatieve vaardigheden in verschillende talen. Attitudes zoals klantvriendelijkheid, flexibiliteit, zin voor samenwerking en organisa- tietalent worden ontwikkeld en geoefend.
Via “werkplekleren” kom je in het 5de jaar in contact met recreatieve organisaties en je leert uiteenlopen- de situaties kennen. Er wordt zo veel mogelijk vanuit realistische situaties gewerkt. Vaardigheden worden ingeoefend in groepjes, via rollenspellen en uitstappen. De stage start in het 6de jaar, maar je wordt er natuurlijk goed op voorbereid in het 5de jaar.
Na het 6de jaar kan je onmiddellijk aan het werk in recreatiedomeinen, vakantiedorpen, outdoororganisa- ties, campings, kinderspeeltuinen, jeugdverblijfscentra of ouderlingentehuizen. Je kan ook naar een 7de specialisatiejaar “Gespecialiseerd recreatiemedewerker”. Daarin krijg jeen opleiding als reservatiebediende en animator.
Wie kiest voor deze opleiding wordt verwacht redelijk sportief te zijn, een basiskennis Frans te bezitten, sociaal en communicatief te zijn. Elke leerling die geslaagd is in een tweede graad BSO of TSO kan instromen.