Compagnie Les Coryphées 2.55

Wegvoeringsstraat 111
Sint-Niklaas, 9100
Belgium

About Compagnie Les Coryphées

Compagnie Les Coryphées Compagnie Les Coryphées is a well known place listed as Arts & Entertainment in Sint-Niklaas , Education in Sint-Niklaas ,

Contact Details & Working Hours

Details

Het balletensemble van Stichting Klassieke Dans, Les Coryphées, werd opgericht door Ian du Toit-Steyn en Johan Goessens met als eerste voorstelling op 3 januari 1997.
De voornaamste doelstelling is het brengen van ballet naar een breder publiek, zowel voor het bestaande repertorium als voor nieuwe creaties. De dansgroep bestaat uit dansers, die zich op een degelijk niveau wensen in te zetten. Het geheel wordt professioneel onderricht, gedanst, geënsceneerd, gekostumeerd en belicht.
Alle dansers worden geselecteerd uit het leerlingenbestand van Balletstudio’s Laffont-du Toit, de dansschool van Stichting Klassieke Dans.

Vanaf 2010 draagt de balletcompagnie de naam Les Coryphées.
Sedert de oprichting heeft de balletgroep reeds vijfenveertig nieuwe of herwerkte projecten op scène gezet. Al deze producties werden gechoreografeerd en/of bewerkt door Ian du Toit-Steyn. Reeds viijf keer mochten wij een voorstelling verzorgen voor de notabele Stichting Kunst in de Stad van Sint-Niklaas. Ook werd er al twee keer samengewerkt met het Casino Brass Ensemble.

Er wordt samengewerkt met mensen zoals Rina Barbier en Judith Delmé om samen nog beter klassieke dans te kunnen promoten in België en daarbuiten.