Maalbeek 2.26

Brussels,
Belgium

About Maalbeek

Maalbeek Maalbeek is a well known place listed as Local Business in Brussels ,

Contact Details & Working Hours

Details

Maalbeek is een station van de Brusselse metro, gelegen onder de Wetstraat in de Brusselse Europese wijk. Station Maalbeek wordt bediend door de lijnen 1 en 5 en werd op 20 december 1969 geopend als onderdeel van een premetrolijn. De ombouw tot volwaardige metrolijn kwam gereed op 20 september 1976. Het metrostation beschikt over twee stationshallen, een met uitgangen naar de Wetstraat en de Jozef II-straat en een die uitkomt op de Etterbeeksesteenweg, die de Wetstraat onderlangs kruist. Het station is genoemd naar de Maalbeek.
Zowel op de perronwanden als in beide lokettenhallen zijn op witte tegels met zwarte lijnen gestileerde portrettekeningen aangebracht. Het kunstwerk is gemaakt door Benoît Van Innis, in samenwerking met de architecten Henk De Smet en Paul Vermeulen. Op de perrons zijn er in totaal acht portretten te zien, op de tussenverdieping zijn twee groepsportretten geschilderd.
Als primeur is een klein deel van de perrons van station Maalbeek iets verhoogd, om rolstoelgebruikers een betere toegang tot de treinen te verschaffen.