Българско училище "Шарено букварче" 2.23

BERRYFIELDS C OF E PRIMARY SCHOOL JOHN FITZJOHN AVENUE AYLESBURY HP18 0FG
Aylesbury, HP18 0FG
United Kingdom

About Българско училище "Шарено букварче"

Българско училище "Шарено букварче" Българско училище "Шарено букварче" is a well known place listed as Education in Aylesbury , School in Aylesbury ,

Contact Details & Working Hours

Details

Ето и отговорите на най-често задаваните въпроси, които Ви вълнуват :

1. Какви услуги ще предлага българското училището?

Училището ще организира качествено обучение по български език и литература, история и география на България за деца в различни възрастови групи: обучение по български език за деца в предучилищна възраст и обучение по български език за деца в училищна възраст. В подготвителна група ще се приемат деца не по-рано от годината, в която навършват 5-годишна възраст.
Заниманията ще се провеждат на български език и ще са съобразени с изискванията на Министерството на образованието и науката на република България както и с учебните планове на българските училища в чужбина.
В училището ще се приемат за обучение деца, български граждани, постоянно или временно пребиваващи в Обединеното Кралство, както и деца от друга национална принадлежност (например от смесени бракове).
Училището ще реализира и извънкласни прояви и мероприятия, с цел да сплоти и обедини децата, помагайки им да опознаят техните корени и история на България.
Децата ще изучават песни и стихотворения, ще се запознаят с българските обичаи и традиции и ще ги представят по различни поводи.

2. От кого ще се водят учебните занятия?

Учебните занятия ще се водят от висококвалифицирани специалисти с висше образование: филолози и педагози.

3. Колко часа ще бъда обучението по български език?

Обучението по български език ще бъде 108,5 учебни часа, разпределени в 31седмици.


4. Къде и кога ще се извършват учебните занятия?

Обучението ще се провежда в град Aylesbury в наето за тази цел помещение, пригодено за учебен процес (с дъска за писане, маси и столове, прозорци и тн... ).
Обучението ще се извършва сутрин в неделя или в понеделник след нормалните учебни занятия в английското училище.