Gakusei-Judo Sport 2.24

5 star(s) from 2 votes
Sepsiszentgyorgy,
Romania

About Gakusei-Judo Sport

Gakusei-Judo Sport Gakusei-Judo Sport is a well known place listed as Non-profit Organization in Sepsiszentgyorgy ,

Contact Details & Working Hours

Details

Kovászna megyében különös igény van a cselgáncs oktatására, ugyanis a térség komoly hagyományokkal rendelkezik az ősi japán pusztakezes szamurájharcból Jigoro Kano által olimpiai sportággá csiszolt önvédelmi harcművészet gyakorlásában. A hetvenes években csupán a megyeszékhelyen öt cselgáncsklub működött.

A hagyományok újraértelmezését, az olimpiai sportágak népszerűsítését, a tapasztalat átadását felvállaló „Gakusei” Sportegyesület, a nyolcvanas években Sepsiszentgyörgyön működő Electro Sportklub, majd a szintén megyeszékhelyű Agro Sportegyesület hagyományainak folytatását szorgalmazva, a 2008-as év folyamán nyerte el a hivatalos nonprofit státusát.

Jelenleg a „Gakusei” negyven tagot számlál – ebből 18 gyerek, 12 ifjúsági és 10 felnőtt, megteremtve számukra a rendszeres edzések mellett az edzőtáborok jelentette kikapcsolódást is.

A csapattagok régi – „Gakusei”–be tömörülésük előtti, eredményei közt nem ritka az arany, ezöst és bronzérem, amelyeket a judokák a megyei, vagy a nemzetközi megmérettetéseken értek el.

Az egyesület elsődleges célja a megfelelő, kellőképpen biztonságos edzési feltételek megteremtése, a tapasztalatok átadása valamint a már hagyományossá vált nyári edzőtáborok megszervezése, ahol a kezdőknek lehetőség biztosítódik a dzsúdó megismerésére, a haladóknak pedig a technikai részletek kidolgozására.

A következetes edzések, valamint az edzőtáborokban történő állóképesség-erősítés együttesen megteremtik a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy Kovászna megye régi cselgáncs-hírneve idővel visszatérjen.

Az edzések biztonságos feltételek közötti lezajlása érdekében a „Gakusei” a 2009-ben 14 tatamit vásárolt, amihez a szükséges 1400 euró az évi adó 2%-át az egyesületnek adományozó szülők, sportbarátok jóvoltából, valamint a szponzoraink támogatásából gyűjthettük össze, ezúton is megköszönve mindenkinek a nekünk nyújtott támogatást.