Заповідник Педуря Домняске 1.71

About Заповідник Педуря Домняске

Заповідник Педуря Домняске Заповідник Педуря Домняске is a well known place listed as Arts & Entertainment in -NA- ,

Contact Details & Working Hours

Details

Педу́ря Домня́ске — науковий заповідник, заснований в Молдові в 1993 році на площі, що дорівнює 6032 га. Заповідник «Педуря Домняске» було створено ще в XV столітті, в період правління господаря Александру чел Бун, щоправда, не у всі часи він зберігав свій статус. Половина території цього заповідника — 3054 га — представлена лісовими масивами, в основному це заплавні ліси, які розрізняються за домінуючою породою, нею може бути дуб звичайний, верба або тополя біла.
Лісові масиви дуба черешчатого поширені на підвищених ділянках заповідника Педуря Домняске. Зрозуміло, в цих лісах компанію дубу можуть створювати й інші рослини, наприклад, та ж біла тополя. Також тут частенько зустрічаються клен польовий і в'яз. Середній ярус чагарників представлений бирючиною, чорною бузиною, ліщиною, кизилом, бересклетом європейським і навіть рослиною з роду ліан — диким виноградом. Нижній ярус, він же трав'яний, зайнятий кропивою, жерушником, зірочником, сниттю та іншими рослинами.
На меншій висоті зустрічаються в заповіднику Педуря Домняске вербові ліси. Вони сконцентровані поблизу русла Прута, в місці виходу грунтових вод на поверхню землі.