Algarve - Torre Iberius 2.08

5 star(s) from 2 votes
Avenida General Humberto Delgado
Armação de Pêra, 8365-138
Portugal

About Algarve - Torre Iberius

Algarve - Torre Iberius Algarve - Torre Iberius is a well known place listed as Real Estate in Armação De Pêra ,

Contact Details & Working Hours

Details

Underbar lägenhet på tionde våningen med havsutsikt, nya moderna möbler och ett välutrustat kök. Stor swimmingpool öppet året runt. Den idealiska platsen för din semester!
2 sovrum, 2 badrum, 2 bäddsoffa, kök, vardagsrum, terras med grill, TV - satellit kabel, Wifi, swimmingpool och garage.
Det ingår handdukar, sängkläder, kuddar, täck, hårtork, diskmaskin, kyl, ugn, mikrovågsugn, tvättmaskin, strykjärn, kaffebryggare, mm.
Mer info.:
Handikappade anläggningar, icke rökare att föredra, hiss, husdjur ej tillåtna.
Lägenheten ligger i Armacão de Peras centrum, och med allt som behövs inom ett stenkast avstånd.
Golfarna har flera olika golfbanor att välja mellan i närheten, varav den närmaste är banan Herdade dos Salgados bakom intilliggande Praia Grande.

Armação de Pêra är en vacker sträcka med sandstränder som sträcker sig över 6 km och som är inramade av gyllene kalkstensklippor som utgör den naturliga bakgrunden till så många av stränderna på den västra sidan av Algarve.
Armação de Pêra har mycket att erbjuda. Utöver kilometervis med fin, gyllene sand som är insvept i ett lugnt, varmt vatten, är strandpromenaden kantad med barer, restauranger och trädgårdar som erbjuder en välkommen paus från sol och hav. I ena änden av stranden finns pittoreska fiskebåtar och fiskebodar, som markerar början av sumpmarkerna som ligger vid mynningen av Ribeira de Alcantarilha och som ger en säker hamn för de otaliga arter med flyttfåglar som besöker Algarve varje år. Vissa av dessa båtar kan hyras ut för utflykter runt de gömda vikarna och grottorna som avbryter kustlinjen och som ofta erbjuder utmärkta platser för snorkling och dykning.
Det finns massor med butiker i Armação de Pêra, med ett stort urval av semesterföremål och vissa av de lokala hantverken, inklusive keramik, broderade linnen och smycken. Shoppingcenter i närbelägna Portimão och Albufeira erbjuder ett större urval med butiker och om du planerar ett besök i inlandet, är den historiska staden Silves perfekt för traditionellt hantverk: knypplade spetsar, korgprodukter, Algarvehus i miniatyr och färgstarka lapptäcken och dynor.
Landsbygden runt Armação de Pêra är för vacker för att ignoreras och är väl värd ett besök. När man lämnar kusten och beger sin inåt landet, blir landskapet öppnare och här finns massor med färgstarka lundar med granatäpplen och apelsinlunder tillsammans med mandel-, fikon- och johannesbrödträd. I denna miljö finns de charmiga vitkalkade Algarvehusen, med sina arabiska skorstenar och blåbågade fönster. Om man rör sig ytterligare uppåt i bergskedjan Serra de Monchique, återfinns smultronträd och korkek som ger skydd åt rovfåglar, inklusive sparvhökar, falkar och örnar.
Den historiska staden Silves, huvudstad i Algarve på 1000-talet, är belägen på en av kullarna i denna bergskedja med utsikt över floden Arade och kan nås med båt från närbelägna Portimão. Trots förödelsen vid jordbävningen år 1755, finns intressanta monument som bidrar till karaktären i detta områdes historia. Bröstvärnen i detta imponerande slott erbjuder fantastiska vyer över landskapet och vid flera utgrävningar har man upptäckt relikter från järnåldern som kan beundras vid arkeologiska museet. Området vid flodstranden erbjuder många restauranger, en möjlighet att beundra den romerska bron och den renoverade Fábrica do Inglês (Engelsmännens fabrik), en gammal korvfabrik som har gjorts om till ett fritids- och utställningscentrum. Korkmuseet var vinnare vid tävlingen om det bästa industriella museet i Europa.
De tiden är förbi när endast fiskare besökte stranden vid Armação de Pêra. Trots inflödet av turister och den ökande attraktionen som semesterresmål, fortsätter de med sina dagliga göromål och de betraktar stranden som sin egen.

Under de tre sommarmånaderna svämmar staden över med turister men bortom högsäsongen erbjuder staden en underbar lugn semesterplats. Samtidigt förblir den närliggande landsbygdsbyn Pera en påminnelse om det oförstörda typiskt sömniga Algarve. Med en av de finaste och längsta sandstränderna i Algarve är detta en populär plats för turister. På stranden nära den östra sidan av staden finns ett antal fiskrestauranger som är stolta över att servera färsk fisk. Spridningen av byggnader från Armação de Pera har varit främst i väster med skapandet av flera semesterlägenhetskomplex ovanför den mycket charmiga stranden Senhora da Rocha.

Platser nära Armação de Pera är marknadsstäderna Algoz, Alcantarilha, Porches och längre in åt land den historiska och attraktiva staden Silves, med sina magnifika ringmurar och slott.