Ротердам 1.9

About Ротердам

Ротердам Ротердам is a well known place listed as City in -NA- ,

Contact Details & Working Hours

Details

Ротердам је град и лука у Холандији, на ушћу Рајне у Северно море. Иако је Ротердам у Холандији други град по величини, најважнији је саобраћајни чвор државе. Лука Ротердама је највећа у Европи и трећа по величини на свету.
По подацима из 2006. у граду живи 1.145.673 становника. Град Ротердам лежи у просеку 2 m испод нивоа мора. Ротердам је поред Ден Хага и Амстердама важан културни центар Холандије. Град има више универзитета, виших школа, као и музичку и академију уметности.
Ротердам је стари историјски град, а тај статус носи од давне 1328. године. Током бурне холандске историје, имао је важну улогу у многим догађајима. Данас је ово модерни центар светског значаја, и атрактивна туристичка дестинација.
Ротердам је главни државни индустријски и трговачки центар.
Туристичке атракције у Ротердаму су :
Ротердам је град модерне, експерименталне архитектуре, са великим бројем солитера, мостова и тунела. Бели висећи мост – Еразмов мост, који повезује раздовејене делове града, је посебна туристичка атракција. Због грандиозног изгледа носи и назив Лабуд. Музеј Кунстхал је отворен 1992. године, а простире се на површини од 3 300 квадратних метара.