Българско училище „Св. Св. Кирил и Методий”, Лайден, Нидерландия 3.49

5 star(s) from 7 votes
Basisschool Dе Zwaluw Antоinette Kleynstraat 8 (navigation: Rie Cramerlaan)
Leiden, 2331 DV
Netherlands

About Българско училище „Св. Св. Кирил и Методий”, Лайден, Нидерландия

Българско училище „Св. Св. Кирил и Методий”,  Лайден, Нидерландия Българско училище „Св. Св. Кирил и Методий”, Лайден, Нидерландия is a well known place listed as Education in Leiden ,

Contact Details & Working Hours

Details

Българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Лайден е първото българско училище в Нидерландия.
Създадено през 2006 г. от родолюбиви родители с възрожденски дух, днес то е най-голямото българско училище в Нидерландия, училище с образователни традиции и утвърден стил на работа, с професионален преподавателски екип и активно родителско сдружение. Училището се помещава в светла и просторна училищна сграда с чудесен двор.
В училището се провежда обучение по български език и литература, история и география на България, българска народна и съвременна музика за деца от 3 до 18 години, които живеят в Нидерландия.
Занятията се провеждат в събота по утвърден учебен календар.
Децата са разпределени в следните отделни групи и класове: детска градина, предучилищна група, 1. клас, 2. клас, 3. клас, 4. клас, 5. клас, 6., 7., 8., и 11. клас.
Учениците от 7. до 11. клас могат да посещават и Блок часове, като за конкретни случаи е възможно и дистанционно обучение.
Учебните програми са съобразени с изискванията на Българското Министерство на образованието и науката за обучение по български език и литература, история и география в чужбина.

С писмо на Българското Министерство на образованието и науката от 24.07.2009г. обучението в училището е признато официално от МОН и удостоверенията за завършен клас, издадени от училището, се признават в България.
Ние сме първото училище в Холандия с такъв лиценз.
Българското училище в Лайден е вписано и в официалния списък на МОН за българските неделни училища в чужбина.

Училището организира дейности и събития, свързани със съхраняването на българската празнична традиция и с представянето на българския език и култура в Нидерландия.

Училището приема нови ученици през цялата година.
Училището предлага допълнително:
1. Детска група за български народни танци
2. Курс по български език за чужденци