Омая 5.59

4.1 star(s) from 109 votes

About Омая

Омая Омая is a well known place listed as Hotel in -NA- ,

Contact Details & Working Hours

Details

Ваканционното селище „Омая” се намира на няколко километра от границата с Гърция сред приказната природа между селата Нова Ловча и Гайтаниново.
Село Гайтаниново се намира в планински район. Разположено е в югоизточните склонове на Южен Пирин в историко-географската област Мървашко. Отстои на 17 километра югозападно от общинския център Хаджидимово и на 19 километра южно от град Гоце Делчев.
Нетрадиционното ваканционно селище 'Омая' се е разпростряло на територия от 500 дка, има 2 езера, басейн и …6 къщи. Сътворени от камък, глина и дърво, със своето вътрешното обзавеждане, те предлагат всички удобвства на съвремието, граничещи с лукса. Една от къщичките е за четирима, друти две са за по трима гости, и още три – за по двама.
Екоселище Омая разполага с ресторант, съобразен с капацитета на комплекса. Тук ще отворим скоба, че няколкото водоема са зарибени и дори да не сте голям рибар, ще имате шанса да закачите на въдицата си пъстърва, сом или щука…
А планината наоколо предлага горски маршрути – дори и с планински велосипед, дава шанс на градския човек да опознае билките, да си набере гъби (и да му бъдат приготвени още същия ден).