Vakantiehuis Ferme Hirondelle 2.22

5 star(s) from 1 votes
Saint-Marc-sur-Seine,
France

Contact Details & Working Hours

Details

Gelegen in centraal Frankrijk in de streek van de Cote d’Or/ Bourgogne bevindt zich dit Bourgondische luxe vakantiehuis aan de oever van de Seine.


De boerderij staat op 1,5 hectare eigen grond (erf, schuren en paardenweide) met zwemgelegenheid. Veel privacy en geschikt voor een groep van max. 12 personen. Het huis is landelijk gelegen en biedt veel privacy, rust en ruimte.


In de omgeving is niet alleen veel ongerepte natuur, maar ook veel cultuur. Er kan in de omgeving heerlijk gegeten en gedronken worden.


Het woonhuis


Het huis bestaat uit 2 verdiepingen.


Op de begane grond bevinden zich 2 zitkamers, waarvan 1 zitkamer een houtkachel heeft. Twee badkamers met inloop- douche, eetkamer, ruimte met voetbaltafel en een grote woonkeuken en wifi.


Op de eerste verdieping bevinden zich 5 ruime tweepersoons kamers.


Het gehele huis is centraal verwarmd en het gehele jaar bewoonbaar.


Ligging


De boerderij ligt als het ware op een schiereiland in de Seine, met aan het grondgebied grenzend een waterval met bassin. Hierin kan s’zomers gezwommen worden.


Het huis bevindt zich ongeveer 100 meter van de weg (toegankelijk door een hek). Op het terrein, in een van de schuren kunnen de aanwezige auto(’s) geparkeerd -en fietsen gestald worden.


Het huis is omgeven door schuren waardoor het zeer privé en beschut is.


Het erf bestaat voornamelijk uit gras. Daarnaast bevindt zich een moestuin met diverse fruitbomen en zachtfruit struiken.

Activiteiten


Direct vanuit het huis kunnen diverse wandelingen en fietstochten ondernomen worden (De Grand Randonné nr 2. loopt langs het huis). Het bassin van de Seine vormt een natuurlijk zwembad. In de Seine kan men vissen en kano varen.


Op circa 30 minuten rijden bevinden zich mooie rustige golfbanen. Ook bevindt zich in de omgeving een manege.

Enkele Musea en Abdijen


Museum in Chatillon (Vaas van Vix)


Alesia MuseoParc


Flavigny sur Ozeron (film Chocolat)


Abbaye Val des Choues


Abbaye de Fontenay


Chateau Bussy Rabutin (foto links)


Diverse musea en kerken in Dijon


Winkels


In Saint Marc sur Seine bevinden zich een bar en bar/restaurant.


Voor de dagelijkse boodschappen zijn er in de directe omgeving bakkers, slagers en supermarkten, geitenkaas-boerderij en een laiterie. (melk, yoghurt en epoisse van eigen koeien)


Ook zijn er op verschillende dagen in de omgeving diverse markten waar door locale producenten melk- en kaasprodukten, vlees en groenten worden verkocht.

Wijn


Chatillon sur Seine is het centrum van de Cremant de Bourgogne streek.


Ongeveer 30 km ten noorden van Chatillon begint de Champagne streek.


Chablis ligt ongeveer 45 km van Chatillon.


Ten zuiden van Dijon bevindt zich de ‘ Route des Grand Crus’

Restaurants


In Saint Marc en omgeving bevinden zich diverse restaurants in verschillende klassen waar voor redelijke prijzen goed gegeten kan worden, en waar heerlijke bourgogne wijnen geschonken worden.

Bereikbaarheid


Het huis is zowel per auto, als per trein bereikbaar. Het bevindt zich precies tussen Troyes en Dijon in. Naar beide steden is het ongeveer 60 kilometer.


In verband met boodschappen e.d. is het wel aan te raden over een auto te beschikken.


Het dichtst bijzijnde station is Montbard (circa 30 minuten), echter de TGV stopt hier maar een aantal keren per dag.


Het station van Dijon (circa 1 uur) is goed bereikbaar en ieder uur vertrekken en arriveren TGV’s naar en van Parijs.


Huren


Het huis is het gehele jaar bewoonbaar. Er kunnen maximaal 12 personen verblijven. Honden zijn onder voorwaarden toegestaan. Het huis is per week dan wel voor een lang weekend (van donderdag avond tot maandag ochtend) te huren.


Het huis wordt ‘all inclusive’ verhuurd. Verwarming, water, gas, elektriciteit, linnengoed (beddengoed, handdoeken, keukenbenodigdheden) en schoonmaakkosten zijn inbegrepen. Bij iedere verhuur wordt een waarborgsom van 300 euro gevraagd.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen via


info@ fermehirondelle.nl