Montagne d'Or 2.19

Le Bois Trapiere
Saint-Nicolas-des-Biefs, 03250
France

About Montagne d'Or

Montagne d'Or Montagne d'Or is a well known place listed as Bed And Breakfast in Saint-Nicolas-des-Biefs ,

Contact Details & Working Hours

Details

Zonaanbidders trekken in de vakantie naar exotische oorden, maar natuurliefhebbers zoeken het dichter bij huis.
Frankrijk biedt de mooiste plekken en vakantiehuizen in adembenemende natuur.
Deze vakantiewoning biedt u alles. Fantastische uitzichten, mooie fiets- en wandelroutes.

De herberg ligt op 700 meter hoogte.
De bergen in de omgeving reiken tot 1200 meter.

In de uitgestrekte bossen ziet u regelmatig reeën, vossen, wilde zwijnen en talrijke roofvogels.
Er stromen vele kleine riviertjes, soms uitmondend in prachtige watervallen. Er zijn dan ook veel wandel- en fietsroutes.
De bloemenpracht in voorjaar en zomer is overweldigend. Ook de herfst biedt prachtige kleuren.
Kleine middeleeuwse dorpjes liggen als rode vlekken in het open landschap. Daarom is deze plek een must voor vele natuur/cultuur liefhebbers en u of uw gasten kunnen herberg Montagne dÓr als uitvalbasis uitstekend gebruiken.
Deze chambres d'hôtes ligt in het ongerepte landschap van de Montagne Bourbonnaise, het zuidoosten van de Allier.

De chambres d'hôtes ligt aan de GR3A. Daarnaast zijn er prachtige rondwandelingen te maken. Ook zijn er vele fietsmogelijkheden over kleine asfaltweggetjes, waar nog nauwelijks auto’s rijden. De hoogteverschillen zijn wel pittig. In de herberg zijn twee fietsen te huur; in de omgeving kunt u ook fietsen huren.

Een manege in de buurt biedt de mogelijkheid van prachtige tochten vanaf 1 uur tot meerdaagse tochten. Vanaf La Verrerie zijn ook kleine tochtjes met de huifkar te maken, o.a. naar de bisons, die hier vrij rondlopen. In Mayet de Montagne kan gezwommen worden in een meertje, evenals bij het nabijgelegen St. Clement. Het Lac de Villerest (20 km) is een prachtig stuwmeer met een rustig en groot zandstrand. Behalve zwemmen kun je er ook waterfietsen.

In Loge des Gardes is een knus skigebied met vier liftjes en een bobsleebaan. Er zijn tientallen kilometers langlaufroutes uitgezet door de prachtige bossen. Hier geen wintersportdrukte, maar rust, natuur en lage prijzen. In Marcigny kun je heerlijk canoën en op 3 km van onze herberg vind je het Parc d'Aventure, waar je als een aapje van boom naar boom kunt slingeren.