Courcenay 1.72

Courcenay
Thizy-les-Bourgs, 69240

Contact Details & Working Hours

Details

Courcenay is een oud landgoed in de Beaujolais op ongeveer 900 kilometer van Utrecht. Het is gebouwd in de kenmerkende roze/gele steen van de streek, die gedeeltelijk door een witte pleisterlaag aan het oog wordt onttrokken.
Het huis is gebouwd met de stenen van het verwoeste kasteel dat er vlaknaast heeft gestaan en waarvan nog een ruïne te bezichtigen is. De kasteelgracht, waar men prima op karpers kan vissen, is nog aanwezig. De omgeving is heuvelachtig en gevarieerd. Tot het landgoed, dat circa 11 hectare grond omvat, behoort weiland en een stukje bos. Het weiland is in gebruik bij omwonende boeren. Meestal grazen er koeien, maar soms kun je er ook paarden aantreffen.

Vanuit Courcenay is het een paar minuten lopen naar Mardore, een pittoreske dorpje. In het dorp zijn een bakker met een kleine bar, een kerk en een bar-restaurant.
In deze streek, die als zeer ontspannend is te omschrijven, is het goed toeven. Het eten is lekker en betaalbaar, de wijn smaakt prima en er zijn mogelijkheden genoeg om je te vermaken. Zo zijn er bijvoorbeeld in het dorp en de omgeving diverse wandelroutes uitgezet en bieden de hellingen genoeg uitdaging voor de fietsers om ze te bedwingen. Op een paar kilometer afstand is een groot recreatiemeer aanwezig waar gezwommen kan worden en diverse ongemotoriseerde watersportactiviteiten kunnen plaatsvinden. Lyon, de tweede stad van Frankrijk, ligt op 70 kilometer afstand en dichter bij zijn ook genoeg stadjes om te bezichtigen. Verder zijn er geregeld brocantes en jaarmarkten in de plaatsjes in de omgeving en zijn er wijncaves te bezoeken.

Het huis bevat drie appartementen. Twee hiervan worden van april tot en met de herfstvakantie verhuurd. Het appartement “Beaujolais” is geschikt voor maximaal 10 personen (5 slaapkamers). Het appartement “Romantique” voor 6 personen (3 slaapkamers). De appartementen zijn ruim van opzet. Beide hebben een eigen (niet standaard) indeling.