Temps de Terra 4.62

Plaça del Camp 51
Barcelona, 08022
Spain

About Temps de Terra

Temps de Terra Temps de Terra is a well known place listed as Food/grocery in Barcelona , Grocery Store in Barcelona ,

Contact Details & Working Hours

Details



Temps de terra som la gent que estem desenvolupant un projecte agrícola i ramader molt especial a la finca de Cabiscol (situada a la terra alta d’Amposta, al cor de les Terres de l’Ebre), en un paratge privilegiat i d’una serena bellesa mediterrània; un projecte que s’anirà desplegant d’una forma progressiva. Des d’aquest retir natural, poblat d’animals i acolorit per les nostres plantes, pretenem donar al món allò que més ens caracteritza, allò que ens fa veritablement singulars: el fruit del nostre treball i de la nostra passió. Un treball que respon, fil per randa, a una manera concreta d’entendre la vida: arrelada en un país, del qual extreu totes les seves possibilitats; amarada de la seva llum; sense presses, sense alteració dels ritmes naturals; una vida que atén amb calma als processos de maduració de les plantes i a les necessitats específiques dels animals...
El concepte de proximitat, per a nosaltres, és bàsic: la bondat d’un producte està associada, primer de tot, al coneixement que tenim del lloc on s’ha fet. Nosaltres ho apliquem de totes totes: El nostre model agrícola i de producció passa per crear una finca autosuficient, lluny dels productes químics i de la crema de gasoil. Hem optat pel mètode homeopàtic, que ens permet distingir-nos per uns productes amb un altíssim valor afegit a nivell nutricional, al mateix temps que respectem el medi ambient. Combinem l’homeopatia —com a bioestimulant que enforteix el cultiu i el fa més resistent davant les plagues i les malalties— amb el control biològic i la coberta vegetal (herbes que creixen al sòl i que, deixant-les fer, demostren per elles mateixes que no hi ha males herbes: totes tenen la seva funció a l’ecosistema).
La nostra filosofia particular se centra en l’escrupolosa pràctica del dia a dia, en el fet de predicar sempre amb l’exemple. A les Terres de Cabiscol s’hi produeix allò que, després, es vendrà. I de la cura màxima que ja hem començat a posar en el disseny d’aquest cercle, en dependrà l’excel•lència de tot allò que us oferim. Nosaltres abracem la idea d’una agricultura i una ramaderia integrades en el lloc. Els animals campen al seu aire en un indret harmònic i extens, sense obstacles, molt lluny de la pràctica tradicional de l’estabulació: vaques, porcs, gallines, cavalls, bens, cabres. Tots els nostres animals s’alimenten del mateix farratge produït a les terres pròpies. Les plantes creixen seguint el mer impuls natural i el calendari tradicional de cada temporada. Entenem que tot això és una manera molt específica de treballar, rigorosa i conscient, i que només se’n poden derivar uns resultats satisfactoris, que posem a la vostra disposició perquè en gaudiu a partir d’ara mateix.
Els que signem aquí sota donem fe que aquestes paraules que acabeu de llegir es corresponen, punt per punt, amb el projecte en què treballem i continuarem treballant en el futur. Gràcies per la vostra confiança.


CARLES FRANCH BONET PASCUAL FRANCH TOMÀS