Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta 3.88

4.5 star(s) from 48 votes
Avinguda de França, 90
Girona, 17007
Spain

About Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta

Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta is a well known place listed as Medical Center in Girona , Landmark in Girona , Hospital/clinic in Girona , Hospital in Girona ,

Contact Details & Working Hours

Details

L'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta és un centre sanitari de caire públic gestionat per l'Institut Català de la Salut. Forma part de la xarxa Hospitalària d'Utilització Pública, XHUP. Està ubicat a la zona nord de Girona, a l’Avinguda de França. El Trueta té la responsabilitat d’oferir assistència especialitzada a la comunitat, una població aproximada de gairebé 800.000 persones i, a més, és l’hospital bàsic per a set Àrees Bàsiques de Salut (Banyoles, Celrà, Girona 1, Girona 2, Girona 3, Girona 4 i Sarrià de Ter), amb un població de més de 156.000 habitants.

L’Hospital Trueta vertebra la seva activitat en tres línies: l’assistència, la recerca i la docència. Assistència perquè el nostre deure és cobrir les necessitats sanitàries dels gironins i dins aquest dels habitants de les nostres àrees de referència. Som el centre de referència i oferim totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques de qualsevol hospital terciari. Recerca perquè formem part de l’Institut d’Investigació Biomèdica de les comarques gironines i els nostres professionals pertanyen al teixit d’investigadors que conformen aquest ens. I docència perquè ja des que l’any 1961 el nostre centre va acollir l’Escola Universitària d’Infermeria. A dia d’avui, s’ofereix formació pregrau i postgrau tant d’infermeria com de medicina.

El Trueta té una capacitat de 402 llits (entre els convencionals, els 16 de semicrítics i els 33 de crítics), 11 quiròfans i 103 gabinets i consultes externes, amb una plantilla d’uns 1.500 professionals. Cada any tenim més de 20.000 ingressos amb una estada mitjana de 6,6 dies; es fan fins a 250.000 visites a consultes externes i més de 13.000 tractaments a l’Hospital de dia, sense tenir en compte el tractaments oncològics. Es fan més d’11.000 operacions l’any, i any rere any s’incrementen les que presenten un major nivell de complexitat. S’atenen més de 70.000 urgències a l’any i el laboratori fa fer més de 4,5 milions d’estudis analítics.