Falla Barri de Crist Rei 3.83

4.6 star(s) from 31 votes
c/ 9 d'octubre. 62
Gandía, 46701
Spain

About Falla Barri de Crist Rei

Falla Barri de Crist Rei Falla Barri de Crist Rei is a well known place listed as Arts & Entertainment in Gandía , Non-profit Organization in Gandía ,

Contact Details & Working Hours

Details

Falla de la 2ª secció de les falles de Gandia. Al llarg de la seua història ha guanyat els primers premis de monument de totes les seccions, en major i infantil.
En el segon any de vida va guanyar el primer premi de falla, enginy i gràcia i el premi a la millor Falla de Gandia sent un fet inusual en aquell moment i que cap altra comissió ha tornat a repetir.
En la segona meitat dels setanta va destacar per la representació de musicals a càrrec dels fallers de la comissió, assolint una gran aceptació per part del públic i de la crítica, sent una de les representacions de més èxit l'obra Jesucristo Superstar.
L'any 1976 la comissió desfila en l'ofrena de flors a la Mare de Deu dels Desemparats amb 272 falleres i falleretes, a banda dels fallers i fallerets acompanyants, establint un rècord d'assistència que hui encara perdura.
Va ser la primera falla en guanyar el premi d'activitat fallera el 1977, el de cavalcada al 1978 i el primer ninot indultat infantil al 1980.
En 1983 presenta la figura del Tio de la Porra a l'exposició infantil guanyant eixe any el premi de ninot indultat, sent la primera vegada en la història que s'indulta dita figura tan peculiar de la nostra fira. A l'any 1988 es presenta per primera vegada en la història de l'exposició una figura integrament pintada en blanc, negre i matisos grisos, representava als germans Marx, actors de pel·lícules en blanc i negre. Va ser el ninot indultat infantil d'eixe any.
Al llarg de la seua història ha guanyat el campionat de truc en les categories de truc absolut, femení i sènior.
En els ultims anys ha destacat pels seus monuments i les seues figures d'exposició. En els darrers deu anys ha guanyat 15 premis de millor ninot de secció, quatre d'ells ninots indultats, i 19 premis de falla (huit primers, set segons, tres tercers i un quart).