Esplai La Flama SQV 1.32

Ronda Arraona 29-31
08192

About Esplai La Flama SQV

Esplai La Flama SQV Esplai La Flama SQV is a well known place listed as Non-profit Organization in -NA- , Recreation Center in -NA- ,

Contact Details & Working Hours

Details

SOM... un col·lectiu de Sant Quirze del Vallès format per persones de diferents edats, diferents situacions i diferents procedències que treballen en un front comú: usar l’educació en el lleure com una eina per a la transformació de la societat. Creiem en un model de societat horitzontal, assembleària, feminista i respectuosa amb l’entorn i la natura i treballem dia a dia per a fer d’aquest model la nostra realitat. L'esplai ha estat i és la nostra resposta a la competitivitat, el consumisme i la intolerància. Ens basem en valors com la participació, la diversitat, la laïcitat, la cooperació i el respecte a la natura entre d’altres.


SOM... un equip de quinze monitors i monitores del poble, d’entre 18 i 25 anys, voluntaris i motivats, que dediquem part del nostre temps lliure en pensar, preparar i dinamitzar diferents activitats per als infants de l’esplai. Entenem que a través del nostre exemple i actitud eduquem als infants i així ens convertim en un punt de referencia alternatiu al món dels adults.


SOM... una junta directiva formada per famílies i monitors de l’esplai que cooperem per tal de mantenir al dia la vessant més administrativa i legal de l’entitat.


SOM... una cinquantena de famílies organitzades en una assemblea de socis, que participem en aquelles decisions que són més claus per a l’entitat.


SOM... quasi seixanta infants, d’entre 5 i 16 anys, que participem i gaudim de l’esplai, sempre aprenent i ensenyant de i amb la resta. Ens organitzem en cinc grups dividits en funció de l’edat (Xispes, Escalfapanxes, Dinamites, Espurnes i Pirats) amb un total d’uns 2 o 3 monitors/es per grup.




>> ON SOM? El local on ens trobem els dissabtes és cedit per l’Ajuntament de Sant Quirze, i el compartim amb el PISE (projecte d’intervenció socioeducactiva). També ens cedeixen una sala a la Masia de Can Feliu (aquest curs traslladats a la Patronal degut a obres) per tenir més espais en cas de mal temps o activitats d’interior. Tenim l’avantatge de ser un poble amb molts espais a l’aire lliure (parcs, places, bosc, pistes, etc.). I estem en una zona molt ben comunicada amb les poblacions veïnes del Vallès.


>> QUAN HI SOM? Ens trobem els dissabtes de 4 a 6:30 a local. Un cop al mes fem una sortida o excursió, i aproximadament un cop al trimestre fem una sortida amb nit/s inclosa/es. De totes maneres, entenem que som més que un “servei” que ofereix el sistema i que cobreix una franja horària determinada. Som una alternativa necessària a l’educació convencional.