CNL L'Heura 2.94

3.8 star(s) from 5 votes
Rbla. Sant Sebastià, 98-100, 5a planta
Santa Coloma de Gramenet, 08922
Spain

About CNL L'Heura

CNL L'Heura CNL L'Heura is a well known place listed as Education in Santa Coloma De Gramenet ,

Contact Details & Working Hours

Details

El 24 de novembre de 1983, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya van signar un conveni per a la creació d’un centre de foment de la normalització lingüística d’actuació municipal, amb pressupost compartit, que va començar a funcionar l’any 1984. D’aquesta manera va néixer L’Heura.

A la resta del territori es van crear altres tres centres com L'Heura (Sabadell, Molins de Rei i Sant Boi de Llobregat) que funcionaven independentment però que feien trobades de coordinació amb un delegat de la Direcció General de Política Lingüística.

Podem dir que aquests tres centres, conjuntament amb L’Heura, van ser l’embrió del futur Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

El 15 de desembre de 1988 es va constituir el CPNL, òrgan creat per la Generalitat de Catalunya, dinou ajuntaments i la Diputació de Girona amb la finalitat de fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana al territori. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en va ser un dels membres fundadors.

L’any 1989 es van crear els primers centres de normalització que formen el CPNL. A la nostra ciutat, L’Heura va passar a dir-se Centre de Normalització Lingüística de Santa Coloma de Gramenet, L’Heura, com a membre del CPNL.