Studie Gartneriet Gørlev 2.58

4.8 star(s) from 5 votes
Gildehøjvej 15
Gørlev, 4281
Denmark

About Studie Gartneriet Gørlev

Studie Gartneriet Gørlev Studie Gartneriet Gørlev is a well known place listed as Farming/agriculture in Gørlev ,

Contact Details & Working Hours

Details

Studie Gartneriet Gørlev er et nyt og anderledes gartneri, beliggende i Gørlev på Vestsjælland. Gartneriet er under opstart og får til formål at skabe oplevelser for især børn og unge, inden for super sunde smage og råvarer.
Studie Gartneriet Gørlev råder over ca. 2.000 m2 drivhuse samt 1 hektar udendørsarealer.
Ideen er at dyrke ca. 250 forskellige frugt- og grønt sorter som skal kunne benyttes til aktiviteter, hvor børn og unge kan komme på gartneriet til smagninger og rundvisninger med det formål, at skabe interesse om sund mad via stimulering af smagssanserne.
Besøgsperioden bliver i skolernes sidste del af sommerferien samt for børnehaver samt skoleklasser i perioden august til oktober. Gartneriet vil også kunne komme til dem med en smagningsaktivitet, hvis transport er en udfordring. Der er lagt op til et sortiment bestående af;
• ca. 75 forskellige tomat sorter
• ca. 75 forskellige chili sorter
• ca. 75 forskellige krydderurter med bredde på forskellige mynte, salvie og basilikum sorter
• forskellige meloner, bær samt spiselige blomster mv.
Hvorfor er gartneri hvor børn og unge kan smage?

Hovedformålet er at skabe en forståelse og en interesse for det der puttes i munden og derved indirekte hjælpe til en måske sundere hverdag for mange børn og unge. Ved at skabe en interesse blandt børn og unge for de mange smagsrige ingredienser og råvarer, øger vi chancen for, at der skabes en indirekte større efterspørgsel, som vil kunne påvirke forældres indkøb og forbrug af disse.

Ideen til Studie Gartneriet Gørlev kom efter et besøg på Toftegaards gartneri ved Køge, som hvert år holder en smagedag. Her medbragte jeg i 2015, 2 drenge på 2 og 9 år – som indtal da aldrig ville spise tomater eller stærk mad. Efter at de begge smagte sig gennem ca. 100 forskellige tomater og den ældste en stribe chilier, kan vi i dag næsten ikke tilberede aftensmaden uden der enten skal indgå tomater eller en masse friske krydderurter og ofte chili. Så tænkte jeg; ” tænkt hvis vi kunne få flere unge til at hive disse fantastiske råvarer ned af hylderne i butikkerne eller på torvet – eller måske endda selv dyrke disse”.

En sundere kost i hverdagen kræver at vi stimuleres helt fra barns minde. At vi lærer om, og får lov at smage på en masse gode råvarer, så vi kender smagene og stiller krav til friskheden og måske oprindelsen. I dag er kræsne børn og unge et stort problem, et problem som for mange betyder et unødigt højt forbrug af bl.a. fastfood og færdigretter samt meget ensformige retter i hjemmet. Jeg tror på, at der kan skabes en væsentlig forandring med Studie Gartneriet Gørlev for børn og unge på Vestsjælland.

Skulle du have lyst til at hjælpe til på frivillig basis med projektet, send gerne en privatbesked her via FB.

Studie Gartneriet Gørlev drives på 100% frivillig basis med hjælp og støtte fra andre gartnerier og sponsorer, private som erhversmæssige.