Chez Bruno - La Maison du Boeuf 4.11

4.7 star(s) from 103 votes
Gammel Kongevej 27 ( teater passage ved Det ny Teater)
København, 1610
Denmark

About Chez Bruno - La Maison du Boeuf

Chez Bruno - La Maison du Boeuf Chez Bruno - La Maison du Boeuf is a well known place listed as Restaurant/cafe in København , French Restaurant in København ,

Contact Details & Working Hours

Details

Chez Bruno – La Maison du Boeuf er et lille hyggeligt brasserie med plads til ca. 60 gæster indenfor, og med enkelte borde udenfor i varme måneder. Pladserne er opdelt i to rum – en lille hyggelig lounge samt et større rum.

I traditionel forstand betyder brasserie en type af fransk restaurant, med en afslappet og fornem stemning som serverer få, men gode retter af høj kvalitet. Det er også et sted hvor man altid er velkommen til at komme ind, og nyde en kop kaffe, på friskmalede kaffebønder, et glas vin eller en øl, uden nødvendigvis at bestille mad.

Chez Bruno er netop sådan en restaurant, dog med en mere hyggelig og uformel stemning, end et klassisk brasserie. Når tiden tillader det, kommer køkkenchefen Bruno Vandenbulcke, nemlig gladeligt ud i restauranten, hilser på sine gæster og fortæller med stor passion om sine franske specialiteter, som er præget af høj kvalitet, gode råvarer og klassiske tilberedningsmetoder. Og når kokken er særligt glad, kan man høre ham synge franske viser i køkkenet…

Til god mad er det et must med gode vine, og derfor finder du også et stort udvalg af kvalitetsvine og champagne fra Frankrig på menukortet. Udover at servere mad á la carte, afholder vi også selskaber i restauranten, såsom barnedåb, konfirmation, bryllup, fødselsdage og receptioner. Efter aftale, laves der også gerne mad til selskaber ud af huset.

Om Ejeren og Køkkenchefen Bruno Vandenbulcke:

Bruno er født og opvokset i Frankrig, hvor han startede sin karriere som uddannet kok i Nantes i 1988. Efterfølgende fulgte ansættelser som kok på restaurant L’Écluse og i La Maison du Danmark på Champs- Elysées i Paris. Næste stop på rejsen for franskmanden med passion for gourmetmad, blev Michelin restauranten Kong Hans Kælder, i København, hvor Bruno blev ansat som Chef de partie i 1990.

Efter at have arbejdet ihærdigt i køkkenet på Restaurant Kong Hans Kælder, med kollegaer såsom Daniel Letz, blev Bruno i 1993 indkaldt af det franske militær, til at aftjene sin værnepligt i Frankrig. I stedet for at gøre tjeneste i militæret på traditionel vis, blev han dog tilbudt at arbejde som privat køkkenchef for General Bonavita og Médaille de la Défense National.

Da Bruno returnerer til Danmark i 1994, ansættes han som souschef på den italienske restaurant, Rugantino, hvorefter han tilbydes stillingen som souschef på Restaurant Kong Hans Kælder. Her arbejder han så godt sammen, med den daværende køkkenchef, Daniel Letz, at Bruno takker ja tak til stillingen som Køkkenchef på Daniel Letz nyåbnede restaurant, Le Saint Jacques i 1997.

Efter nogle år som køkkenchef på Le Saint Jacques, vender Bruno tilbage til Restaurant Rugantino i 2002. Det første år er Bruno ansat som souschef, og de efterfølgende seks år som køkkenchef. Den næste og sidste ansættelse, bliver som køkkenchef på Café Theodors på Østerbro, som varer frem til slutningen af 2012.

Efter gennem mange år at have arbejdet i andres tjeneste, og samlet erfaringer inden for dansk, fransk og italiensk kogekunst, har den nu så passionerede franskmand besluttet sig for, at tage springet og realisere sin drøm om at blive selvstændig og skabe et lille hyggeligt brasserie, med fokus på mad af høj kvalitet og plads til at være nærværende overfor sine gæster.