Pop Up Farm - Nørrebro 2.79

5 star(s) from 4 votes
Jesper Brochmands gade 2
Copenhagen, 2200
Denmark

About Pop Up Farm - Nørrebro

Pop Up Farm - Nørrebro Pop Up Farm - Nørrebro is a well known place listed as Farming/agriculture in Copenhagen ,

Contact Details & Working Hours

Details

Pop Up Farmen er Københavns første transportable bylandbrug - et 2-etagers væksthus på 50 m2, hvor der dyrkes lokale, grønne afgrøder året rundt. Farmen ligger placeret på en parkeringsplads ved indgangen til Hans Tavsens Park på Jesper Brochmands Gade på Nørrebro.

Drømmen er at bringe dele af vores grønne fødevareproduktion tilbage til byen, hvor lokale beboere selv kan tage del i produktion af fx forskellige slags salater, krydderurter og andet mikrogrønt. Afgrøderne sælges til lokale kunder, for på den måde at sikre en bæredygtig produktion, der samtidig kan bringe lokalsamfundet tættere sammen.

Væksthuset er bygget op omkring en gammel skibscontainer, så det kompakte landbrug hurtigt kan tages ned, flyttes rundt og bygges op igen på en ny ledig plads i byen. Landbruget er særligt indrettet til storbyer, hvor pladsmangel ofte er et problem.

Landbruget drives efter hydroponisk dyrkninsprincip, som betyder at afgrøderne ikke er plantet i jord, men i stedet dyrkes opad i et lodret plantesystem. Her finder afgrøderne næring gennem et lukket og cirkulært vandingssystem. Landbruget er 10 gange mere produktivt pr. kvadratmeter, end ved et almindeligt landbrug, fordi afgrøderne dyrkes vertikalt.

Lige nu er Pop Up Farmen etableret som et 10 måneders pilotprojekt indtil april 2017. Men hensigten er, at landbruget på sigt skal drives som en socialøkonomisk virksomhed, der producerer lokale afgrøder og genererer arbejdspladser for mennesker i lokalområdet.

Har du lyst til at vide mere om landbruget, så skriv en besked og så aftaler vi at du kigge forbi.