vzw LIVE IN "De Klokke" 2.71

4 star(s) from 1 votes
Balegemstraat 4
Balegem, 9860
Belgium

About vzw LIVE IN "De Klokke"

vzw LIVE IN "De Klokke" vzw LIVE IN "De Klokke" is a well known place listed as Arts & Entertainment in Balegem ,

Contact Details & Working Hours

Details

Ergens anno 1993 werd door een groepje bluesfanaten het wilde idee op tafel gegooid om gratis optredens te laten doorgaan in hun stamcafé "DE KLOKKE", in Balegem. Samen met de uitbaters werd, na een "natte" vergadering, besloten om het er op te wagen. In samenwerking met een andere VZW: "De Witte Nachten" uit Geraardsbergen werden de eerste optredens georganiseerd; maar na enige tijd werd besloten op eigen benen te staan en werd de "VZW LIVE IN DE KLOKKE" geboren!! De eerste taak bestond erin om mogelijke sponsors warm te maken voor het idee! Wat wonder boven wonder relatief vlot lukte.

De eerste optredens lokten een dertigtal nieuwsgierigen, wat aangezien het vroege aanvangsuur van 17 uur een succes te noemen was!! Maar stilaan groeide de reputatie en de mond-aan-mondtamtam deed de rest.... Zodoende kunnen we nu steeds rekenen op een trouw publiek dat, naargelang het optreden, varieert tussen de 75 en 100 aanwezigen. Deze kunnen een vrijwillige bijdrage storten in de "hoed" waarmee de patron rond gaat. Met die opbrengst en het sponsorgeld worden de groepen betaald. Jaarlijks wordt er ook een steakfestijn georganiseerd om de kas te spijzen.

Op zondag 15/08/2003 werd het 10-jarig bestaan op een spetterende manier gevierd met optredens van verschillende groepen op een straatpodium. Het festival kende een waar succes en zal velen nog lang bijblijven. Op naar de 20 jaar, zou ik zeggen!