Vlaco vzw 2.7

5 star(s) from 4 votes
Stationsstraat 110
Mechelen, 2800
Belgium

About Vlaco vzw

Vlaco vzw Vlaco vzw is a well known place listed as Non-profit Organization in Mechelen ,

Contact Details & Working Hours

Details

Vlaco behartigt al 20 jaar het beleid en de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen. Vlaco verenigt zowel overheden (de OVAM en intercommunales) als bedrijven die organisch-biologisch afval verwerken. In totaal zijn zo’n 70 bedrijven bij Vlaco aangesloten.

Groenafval, gft-afval en organisch-biologisch (bedrijfs)afval zijn waardevolle grondstoffen. Al dan niet gecombineerd met mest en energiegewassen worden deze grondstoffen door onze leden biologisch behandeld via composteren of vergisten. Zo produceren zij compost, digestaat, en dus bodemverbeteraars en organische meststoffen.

Kringlopen doen we samen!
Ook particulieren kunnen thuis de biologische kringloop sluiten. Vlaco helpt hen daarbij. Samen met de intercommunales leidt Vlaco vrijwilligers op. Via kringloopteams zetten wij een hele kringloopbeweging in gang.

Kwaliteitsvolle eindproducten slim in de markt zetten.
In de professionele kringloop zorgt Vlaco voor de kwaliteitscontrole en integrale ketenbewaking. Vlaco levert keuringsattesten af voor de verwerkte eindproducten. Die krijgen dan het statuut van grondstof. Dit is een verplichting volgens Vlarema-wetgeving, maar geldt ook in een ruimer Europees kader.

Vlaco ondersteunt de afzet van kwaliteitsvolle eindproducten via onderzoek, demonstratieprojecten, communicatiemateriaal en overkoepelende marketingcampagnes.

Meer halen uit biologische kringlopen en zo de ecologische en economische belangen van onze leden en van heel Vlaanderen stimuleren: dat is de corebusiness van Vlaco.