Tenkai Lokeren 2.11

Stommestraat 2
Lokeren, 9160
Belgium

About Tenkai Lokeren

Tenkai Lokeren Tenkai Lokeren is a well known place listed as Sports Club in Lokeren , Non-profit Organization in Lokeren ,

Contact Details & Working Hours

Details

Karateclub Tenkai werd opgericht omdat we zien dat het moderne karate enorm aan het evolueren en aan het herbronnen is. Wij vinden dat het vasthouden aan een systeem dat enkel gericht is op sportkarate of competitie onrecht doet aan de rijkheid van de vechtkunst. We beschouwen karate dan ook niet zomaar een sport, maar een vechtkunst. Dit is voor volgens ons een essentieel verschil.

Karateclub Tenkai volgt de richtlijnen en instructie van Sergio Gneo Sensei en dus van de grootste karatefederatie ter wereld, de JKA. Hierdoor zal je wereldwijd in alle JKA-dojo’s dezelfde uitvoering hebben van technieken.

De club kreeg de naam Tenkai, wat zoveel betekent als: 'groei of ontplooiing'. Dit houdt in dat de persoonlijke vorming van het individu ultiem belangrijker wordt geacht dan het fysiek sportieve element. Wat niet betekent dat er niet hard getraind wordt, integendeel. Het betekent ook niet dat we helemaal niet mee doen aan wedstrijden. Dit betekent simpelweg dat alles in dienst staat van de vorming van elk clublid.

Ons motto 'nana korobi ya oki', letterlijk '7 keer vallen, 8 keer opstaan', staat voor het opbrengen van de moed om na verlies of tegenslag door te zetten, grenzen te verleggen, te blijven groeien en te volharden om je doelen te bereiken.