Streetdefense 2.1

5 star(s) from 3 votes
Kruisstraat
Overmere, 9290
Belgium

About Streetdefense

Contact Details & Working Hours

Details

Streetdefense is niet alleen de naam van de club. Streetdefense betreft een concept dat ook voor lichamelijk zwakkeren geschikt is. Het is een doeltreffend zelfverdedigingssysteem.

Met Streetdefense leren we ons handhaven en verweren. Wij leren u angst en adrenaline begrijpen en hoe u dit in uw voordeel kan gebruiken. De meest voorkomende aanvallen en conflictsituaties komen aan bod door middel van een rollenspel, waar stresssituaties worden nagebootst. Tijdens een intensieve weg ontdekt u uw mogelijkheden en maakt u zich gereed om ook op de meest gevaarlijke situaties voorbereid te zijn.

Een gedreven leerling kan zich reeds op relatief korte tijd verdedigen. Met de nodige inzet (door middel van privé- of semiprivélessen) is dit zelfs realiseerbaar na 6 maanden. Complete krijgskunsten en verdedigingsporten duurt uiteraard ettelijke jaren langer. Streetdefense is een programma dat dient om rekening te houden met de psychische en fysiologische gevolgen van adrenaline en angst tijdens een conflictsituatie. Streetdefense houdt ook rekening met wettelijke zelfverdediging en de mogelijke juridische gevolgen.

Wapens

Streetdefense biedt u meteen technieken aan met wapens. Deze technieken zijn gebaseerd op het Doce Pares Eskrima. Een Filipijnse krijgskunst. Zo krijg je technieken aangeleerd met enkele stok, dubbele stok, enkel mes, dubbel mes en de combinatie van stok en mes. Vanaf de start word je aangeleerd hoe je de wapens hanteert en wat de mogelijkheden zijn. Zo kan je jezelf een beeld schetsen van wat je te wachten staat in een realistische situatie.

Iedereen kan Streetdefense beoefenen. Er is geen extra flexibiliteit of kracht vereist.