Station Wijgmaal 3.05

4.5 star(s) from 4 votes
Stationsstraat 2-4
Wijgmaal, 3018
Belgium

About Station Wijgmaal

Station Wijgmaal Station Wijgmaal is a well known place listed as Non-profit Organization in Wijgmaal ,

Contact Details & Working Hours

Details

Het vervallen station van Wijgmaal, al jaren een doorn in het oog van de plaatselijke bevolking, krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. Op 8 juli ondertekende de stad Leuven de overeenkomst met de vzw’s Dialoog en Spit om de ruïne aan het spoor te verbouwen tot een ecohuis.

Het station van Wijgmaal staat al jaren te verloederen. Een brand verwoestte in 1940 het oorspronkelijke gebouw daterend van 1864. De heropbouw gebeurde in de typische stijl van die periode.

Dialoog, een onafhankelijke vzw uit Wijgmaal die informeert over duurzaam (ver)bouwen en wonen, renoveert het gebouw samen met de stad Leuven tot een energiezuinige kantoor- en ontmoetingsruimte. Buurtbewoners en verenigingen kunnen de zalen huren voor vergaderingen of evenementen.

Treinreizigers krijgen er een moderne wachtruimte bovenop waar ze kunnen schuilen voor de regen of surfen met wifi. Een fietspunt en/of afhaalpunt van pakjes behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Spit vzw zal op het gelijkvloers een eethuis met biologisch en lokaal voedsel openen. De inrichting ervan gebeurt vanzelfsprekend met energiezuinige toestellen; het meubilair en servies komen uit de Kringwinkel.