Slagerij Saerens Opwijk 3.21

4.7 star(s) from 26 votes
Steenweg op Vilvoorde
Opwijk, 1745
Belgium

About Slagerij Saerens Opwijk

Slagerij Saerens Opwijk Slagerij Saerens Opwijk is a well known place listed as Company in Opwijk , Meat Shop in Opwijk ,

Contact Details & Working Hours

Details

Voor de geschiedenis van slagerij Saerens keren we vele jaren terug in de tijd. Begin 20ste eeuw baat de familie Saerens een beenhouwerij-slachthuis uit in de Minnestraat te Lebbeke. In 1953 trouwt hun zoon, André Saerens, met Leona Van Eeckhout. Het koppel begint hun groothandel in varkensvlees en opent de beenhouwerij aan de Steenweg Op Vilvoorde te Opwijk nr 15. Uit dit huwelijk komen 4 zonen; Emmanuel, Hilaire, Dirk en Walter. Al snel blijkt dat twee van hun jongens de slagersroeping niet konden negeren. Vader André kijkt op dat moment uit naar een andere zaak voor de oudste, waarop Emmanuel zich in Buggenhout vestigt.
Hun zoon, Dirk, trouwt in 1981 met Nicole De Clerck en zij nemen de winkel van hun ouders over in 1985. Zeven jaar later, in 1992 verhuizen ze de winkel en hun hele gezin naar hun nieuwe zaak aan de Steenweg op Vilvoorde nr 13. Naast een professionele uitbreiding werd ondertussen ook het gezin uitgebreid met twee kinderen, Sven en Karolien.
Sven wordt na zijn lagere schooltijd naar het humaniora gestuurd, maar na twee jaar van verveling achter die schoolbanken, kiest ook hij op 14-jarige leeftijd om later slager te worden. Hij vat de technische opleiding slager-spekslager aan en vervolledigt deze nog met een specialisatiejaar traiteur en opleiding tot kok. Afgestudeerd, besluit hij om buiten de zaak van zijn ouders elders nog wat kneepjes van het vak te gaan leren. Hij woont en werkt gedurende vijf jaar bij een topslager in Brussel.
Wat later keert hij terug huiswaarts en neemt in november 2011 de zaak van zijn ouders over. Opnieuw wordt de winkel verbouwd en bereidt het assortiment zich uit. Met de steun van zijn vriendin Natalie, probeert hij vandaag met zijn gehele team topkwaliteit en een goede service te koppelen aan exclusiviteit en bestellingen op maat.
Bij slagerij Saerens wordt kwaliteit en liefde voor het vak hoog in het vaandel gedragen. Sven kan ook regelmatig rekenen op de hulp van zijn zus Karolien, zijn neven of Dirk’s broers. Kortom, in de familie Saerens loopt het slagersbloed bijna letterlijk door de aderen.