Schaakclub 't Ros Dendermonde 1.99

5 star(s) from 1 votes
Kasteelstraat 1-2
Dendermonde, 9200
Belgium

About Schaakclub 't Ros Dendermonde

Schaakclub 't Ros Dendermonde Schaakclub 't Ros Dendermonde is a well known place listed as Club in Dendermonde , Clubhouse in Dendermonde ,

Contact Details & Working Hours

Details

Ben je een fervent schaker, of wil je het graag leren? Bij schaakclub Dendermonde zit je aan het juiste adres! Iedereen is welkom en leeftijd speelt geen enkele rol. Voor de meeste mensen zal het woord “club” wellicht wat afschrikken, want wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal op zo’n clubavond? Ben ik wel goed genoeg? Is het verplicht om elke week aanwezig te zijn? Moet ik meespelen met wedstrijden? Dit zijn dingen die velen zich afvragen. We hebben dan ook de tijd genomen om alles kort even op een rijtje te zetten!

Iedere vrijdagavond wordt er, zonder tegenbericht, vanaf 20u geschaakt. Op een clubavond kan je terecht voor een vriendschappelijke partij, analyses of je kan ook gewoon kijken. In het begin zal je merken dat het niveau meteen een stuk hoger ligt dan je gewend bent. Kom je regelmatig naar de club, dan zal je merken dan je snel vooruitgang boekt. Uiteraard ben je niet verplicht om elke week aanwezig te zijn. Iedereen komt en gaat wanneer hij of zij dat zelf wenst. Indien je geïnteresseerd bent, kan je altijd vrijblijvend langskomen om eens te kijken hoe alles in zijn werk gaat. Iedereen is welkom voor een gezellig potje schaak!

Verder word je, indien gewenst, uitstekend begeleid als je van plan bent je niveau wat op te krikken. Jeugdspelers kunnen les volgen van 20u tot 21u om het niet al te laat te maken. Nadien kunnen ze vrijblijvend nog een partijtje spelen. Er wordt lesmateriaal aangeboden onder de vorm van opgaven in verschillende thema’s. Dit staat in de schaakwereld beter bekend als de stappenmethode. Je kan deze opgaven vrijblijvend op de club zelf maken, of individueel thuis. De eerstvolgende clubavond worden de oplossingen dan samen overlopen.

Uiteraard zijn we bij ’t Ros Dendermonde ook competitief aangelegd. Elk jaar spelen we op zondag mee met de Nationale (NIC) en op vrijdag met de Oost-Vlaamse interlcub (OVIC). Daar bovenop wordt ook een clubkampioenschap georganiseerd waarin je je talenten tegen clubspelers kan tonen. Ben je gemotiveerd, geëngageerd en wil je graag wedstrijden meespelen? Dat kan zeker! Achteraf worden de gespeelde partijen in groep en op een demonstratiebord geanalyseerd voor wie dit interessant vindt. Uiteraard is een individuele analyse ook mogelijk. Bovendien proberen we met de club ook actief deel te nemen aan tornooien, het is immers door veel te spelen dat je beter wordt.

Kortom, ben je op zoek naar een club met een leuke sfeer waar je volledig vrij bent? Twijfel dan niet en kom zeker langs. We zijn er zeker van dat je het fantastisch zal doen!

Tot snel!

Schaakclub ’t Ros Dendermonde