SASK Sint-Niklaas 4.03

4.8 star(s) from 21 votes
Boonhemstraat 1
Sint-Niklaas, 9100
Belgium

About SASK Sint-Niklaas

SASK Sint-Niklaas SASK Sint-Niklaas is a well known place listed as School in Sint-Niklaas ,

Contact Details & Working Hours

Details

De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas is een stedelijke instelling die behoort tot het departement Deeltijds Kunstonderwijs van het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Gestart in 1813 met 79 leerlingen is l’Académie de dessin, d’architecture, de peinture et de sculpture uitgegroeid tot de SASK met ruim 2.800 leerlingen. Met filialen in Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas en Stekene speelt ze - pedagogisch, maar ook sociaal en artistiek - een belangrijke rol in het Waasland en daarbuiten.

Werd er aanvankelijk uitgegaan van klassieke waarden, nu zijn wij een instelling met gevoel voor hedendaagse ontwikkelingen. Een instelling die permanent samenwerkt met basis- en middelbare scholen, academies beeld, academies voor muziek, woord en dans, met culturele instellingen, kunstencentra, musea, individuele kunstenaars. Een instelling met een hart voor onderwijs, sociale betrokkenheid en hedendaagse kunst. Een mooie cocktail.
Op die manier participeren wij actief in de gemeenschap, niet alleen op educatief vlak, maar ook op cultureel en sociaal vlak.

Wij blijven ons permanent ontgrendelen.
Een uitgelezen docentencorps staat hiervoor garant met een aanzienlijk aanbod voor elk wat wils.