Royal North Sea Yacht Club 4.5

4.5 star(s) from 87 votes
Montgomerykaai 1
Oostende, 8400
Belgium

About Royal North Sea Yacht Club

Royal North Sea Yacht Club Royal North Sea Yacht Club is a well known place listed as Sports Club in Oostende , Organization in Oostende , Boat Service in Oostende ,

Contact Details & Working Hours

Details

De Royal North Sea Yacht club werd opgericht in de winter van 1946 – 1947 door een groep jonge en enthousiaste Snipes –en Papillons zeilers. De toenmalige Burgemeester, Henri Serruys, gaf de nodige ruimte om een jachtclub op te richten met als eerste Commodore Georges Timmermans DSC.
Sinds het prille begin zijn de ‘draken’ vaste residenten van de club. Toen wijlen Koning Boudewijn aangesteld werd als Koning kreeg hij van de club een draak ‘Elan’ genoemd naar zijn scouts totemnaam.
Hedendaags kan de club rekenen op 600 leden en beschikt over een uitstekend restaurant, toegankelijk voor alle bezoekende zeilers. Het restaurant heeft eveneens een prachtig zonneterras. De Marina kan jachten verwelkomen van maximum 29 meter, met een maximale diepgang van 2.20 meter. Het is gemakkelijk toegankelijk en rechtstreeks in verbinding met de zee. De club organiseert talrijke wedstrijden van het IRC en CRC klasse. Op woensdagavond kan je tijdens het seizoen ook deelnemen aan vriendschappelijke wedstrijden. Op alle wedstrijden zijn de bezoekers van harte welkom.
De club ligt aan het oude stadscentrum, waar tal van activiteiten georganiseerd worden zoals jaarlijks het laatste weekend van mei, Oostende voor Anker, een groots maritiem festival voor klassieke schepen waarbij de RNSYC een korting geeft van 50 % op alle liggelden voor alle bezoekers tijdens het festival. Ook in de zomer is Oostende een bruisende stad met de vurige maandagen, voor het jong geweld Woosha, het internationaal theater festival TAZ (Theater aan zee) om te eindigen in schoonheid met de jaarlijkse Paulusfeesten, een kleinkunst festival voor jong en oud.