Rode Kruis Herzele 2.49

5 star(s) from 1 votes
Mergellaan 75A
Herzele, 9550
Belgium

About Rode Kruis Herzele

Rode Kruis Herzele Rode Kruis Herzele is a well known place listed as Medical & Health in Herzele ,

Contact Details & Working Hours

Details

Wat doet het Rode Kruis Herzele?

- Preventieve hulpacties
Waar veel mensen bij elkaar komen, is er een verhoogd risico op ongevallen. Organiseer je een groot evenement, concert, sportwedstrijd of een andere activiteit? Je kan op ons beroep doen voor een preventieve hulpactie. Onze ervaren en goed opgeleide hulpverleners garanderen een kwaliteitsvolle hulpverlening.

- Dienst 105 Niet-dringend ziekenvervoer
Met meer dan 170 ziekenwagens heeft Rode Kruis-Vlaanderen een van de grootste ziekenwagendiensten van Vlaanderen. Het Rode Kruis staat klaar om hulp te verlenen aan iedereen die dit type van vervoer nodig heeft. De ziekenwagens zijn op alle situaties voorbereid.

- Bloedinzameling
Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis-Vlaanderen bloed in. Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende bloed in voorraad is. Ook onze afdeling helpt. Je kan bij ons bloed geven.

- EHBO opleidingen
Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Via onze opleidingen leren we je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. Zo weet je wat je moet doen als er iets gebeurt.

- Standplaats Snel Interventieteam (SIT) Vlaamse Ardennen
Bij een ramp beschikken de gewone hulpdiensten niet altijd over voldoende middelen. Onze Snelle Interventie Teams (SIT) springen meteen bij. Ze brengen alle materiaal mee om snel een medische post op te bouwen : opblaasbare tenten, verlichting, draagberries, medisch materiaal en spoedmedicatie. Wij helpen zo de andere hulpdiensten snel en efficiënt hulp verlenen aan de slachtoffers.