PZ Academy 3.85

4.9 star(s) from 18 votes
Boogschutterlaan 37
Sint-Kruis, 8310
Belgium

Contact Details & Working Hours

Details

PZ - Academy is een partnership tussen Caroline Mervielde en Ilse Jaques waarbij zij beiden hun expertise, jarenlange ervaring, coachingsvermogen en passie voor het vak in de strijd gooien. PZ - Academy werd erkend met het overheidskwaliteitslabel Q4.

Caroline Mervielde haar carrière startte in 1998 toen zij werd verkozen tot Instructor of the Year door de federatie voor Fitness en Aerobics. Haar carrière als groepsfitness-instructor en presenter kwam door het behalen van deze titel in een stroomversnelling terecht.
Later, in 2004 werd Caroline tevens door EFAA Benelux benoemd tot Presenter of the Year.

Ondertussen werd zij een veelgevraagde presenter op alle hooggewaardeerde groepsfitness - conventies wereldwijd. Dit onder meer in Frankrijk, Ierland, USA, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Spanje, Nederland, Polen, Marokko en ook in het binnenland zie je haar soms op een podium verschijnen.
Vooral haar krachtige, prachtige manier van bewegen en haar stimulerende energie typeren haar.


Sinds 2002 is Caroline Nike Elite Trainer. Sinds een tiental jaar geeft zij opleidingen voor de hele groepsfitness - industrie bij verschillende associaties in Nederland en België, waar zij gewaardeerd wordt voor haar voorliefde voor correcte techniek en methodische en didactische vaardigheden.

In 2003 heeft zij samen met enkele collega's Nike Academy opgericht. Later werd Nike Academy samen met Nike Elite Trainer Steve Boedt getransformeerd in Powerzone Academy, de huidige PZ - Academy.

PZ - Academy is op vandaag een partnership tussen Caroline Mervielde en Ilse Jaques waarbij zij beiden hun expertise, jarenlange ervaring, coachingsvermogen en passie voor het vak in de strijd gooien. Dit om de kwaliteit van het bewegingsonderwijs te verhogen en evenzeer om de kwaliteit en talenten van hun student - instructeurs op alle levels maximaal te laten renderen en ontplooien. PZ - Academy werd erkend met het overheidskwaliteitslabel Q4.

Caroline haar specialisaties gaan van Step naar dance, lia dance, Latin, Salsa, aerobic, spinning, body sculpting, step interval, fatburner, pump, Xco, Zumba enz.

Caroline was presentator van het programma Celebrity Fitness op Jim TV en is een veelgevraagde presenter op 'Evolution Video's' - wereldwijd de best verkopende fitnessvideo's.

Caroline is als presenter wereldwijd gekend voor haar prachtige technische uitvoering, haar dynamische en charismatische manier van lesgeven en bewegen.

Ilse Jaques gooit evenzeer 15 jaar ervaring in het vak, uitzonderlijke passie en gedrevenheid, elegantie, stijl en technische hoogstandjes in de strijd voor PZ - Academy.
Zij volgde ooit een Step - les op haar dertiende en wist meteen dat groepsfitness haar beroep zou worden. Drie jaar later werd zij als bij toeval op een podium geplaatst om les te geven en was dat de eigenlijke start van haar loopbaan. Heel erg jong en onervaren nam zij verschillende jobs aan om in het geheim les te kunnen gaan volgen en zich verder te bekwamen in dit vak.

Ondertussen is zij één van de meest succesvolle instructors nationaal. Zij is conceptueel bedenker van I-Fit Health Projects (www.i-fithealthprojects.be), geeft wekelijks les aan meer dan 400 deelnemers en wordt geboekt op verschillende events voor masterclasses en workshops.

Verder is zij een veelgevraagde gastdocent op verschillende hogescholen in Vlaanderen die opleidingen aanbieden aan studenten in het bewegingsonderwijs, heel specifiek op het domein van groepsfitness. Dit in samenwerking met onder meer de Koninklijke Universiteit van Leuven en andere hoogwaardige opleidingsverstrekkers.
Ook is zij een veelgevraagde stagementor en vervoegt zij verschillende jury's.
Ilse voerde jarenlang onderzoek uit op vlak van onderwijssystemen voor groepsfitness - professionals. Zij wijkt af van de klassieke balletmeestersstijl en vindt het als het ware van levensbelang om veel aandacht te hebben voor het mentale om de kwaliteit van de hele groepsfitness - wereld te verhogen, onder meer door zo veel mogelijk kennis en ervaring te delen met andere instructeurs. Een dreamteam en absolute masters op hun vakdomein. Beiden hele gedreven coaches, klaar om je als instructeur in het werkveld te zetten of je skills, kennis en ervaring nog te verhogen en te actualiseren.