PK Bier 2.66

4.9 star(s) from 11 votes
Sint-Ferdinandstraat 1
Lummen, 3560
Belgium

About PK Bier

Contact Details & Working Hours

Details

De Winning is een sociaal-economie bedrijf met als doel het creëren van jobs voor kansengroepen door het uitvoeren van activiteiten in natuur, bos en landschap.
In het voorjaar van 2011 startte De Winning- vzw Groenwerk een uitzonderlijk project voor Vlaanderen: “PaardenKracht in het BosLandschap”. Het introduceren van Belgische trekpaarden in haar sociaal – economie bedrijf voor het uitvoeren van bos- en natuurwerken, toeristische activiteiten, organiseren van hippotherapeuthische activiteiten en originele teambuildings.
Ook zetten we ons in bij het ontwikkelen van nieuwe innoverende technieken waardoor het werken met trekpaarden in bossen en landschappen een nieuwe functie krijgt. Met aangepaste werktuigen te ontwikkelen die milieuvriendelijk en ergonomisch zijn, staan niet enkel onze klanten maar ook onze medewerkers op de eerste plaats binnen onze bedrijfsvoering.
Behoud van oude rassen
België telt drie trekpaardenrassen: Het Belgisch trekpaard (de Brabander), de Trait Ardennais Belge (de Ardenner) en het Vlaams paard. Door met enkel deze rassen te werken promoten we het Belgisch trekpaard en verdwijnen deze kalme, werklustige en trekvaste dieren niet uit onze bossen en landschappen. Zo werken we mee aan het behoud van oude rassen.
Eeuwenoude ambacht
Door met trekpaarden te werken draagt “PaardenKracht in het BosLandschap” bij tot het behoud van eeuwenoude tradities en ambachten. Het boomslepen met trekpaarden is een beroep dat overgaat van vader op zoon en gaat de laatste decennia sterk achteruit en dreigt in de toekomst te verdwijnen. Ook het beeld van paard en kar dreigt verloren te gaan. Samen met deze oude rassen en lokale boomslepers blaast De Winning nieuw leven in een eeuwenoude ambacht.
Onze partners zijn….?

Om het project verder te steunen en te voorzien in financiële mogelijkheden werd in het voorjaar van 2013 ons eerste bier, 7PK, gebrouwen en tijdens ons jaarlijks evenement “Dag van het Trekpaard” onthult. Een blond bier van 7 procent alcohol en met nagisting op fles. Een licht romige smaak met een zacht bittere afdronk. Niet alleen haver maar ook de passie voor het werkend trekpaard zijn hierin gebotteld. Een ideaal bier bij visgerechten en een niet te versmaden terrasbiertje. En voor de toekomst zal het hier niet bij ophouden. Er is een hele PK serie in de aanmaak en zal ieder nog verder verrassen in drankgelag.
Dit alles is mogelijk gemaakt door de samenwerking met lokale bierclubs en bierfanaten binnen ons bedrijf.