Parohia Sfintii Apostoli - Zeebrugge 3.02

4.9 star(s) from 11 votes
Stella Marisstraat
Zeebrugge, 8380
Belgium

About Parohia Sfintii Apostoli - Zeebrugge

Parohia Sfintii Apostoli - Zeebrugge Parohia Sfintii Apostoli - Zeebrugge is a well known place listed as Other in Zeebrugge , Religious Organization in Zeebrugge , Eastern Orthodox Church in Zeebrugge ,

Contact Details & Working Hours

Details

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Arhiepiscop şi Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, la începutul anului 2012, a fost înfiinţată Parohia „Sfinţii Apostoli” pentru a veni în întâmpinarea creştinilor ortodocşi ce locuiesc în zona de coastă a Mării Nordului şi împrejurimi (în provincia West Vlaanderen), dar şi pentru sprijinul tuturor celor ce au nevoie de ajutor duhovnicesc.
Fondatorul parohiei şi primul slujitor al acesteia a fost Părintele Protopop Ioan Dură. De la Sfintele Paşti ale anului 2012 şi până în octombrie 2014, slujitor al parohiei a fost Părintele Gabriel Bogdan, iar cu începere din 19 octombrie 2014, slujitorul parohiei este Părintele Gabriel Pop.
Prima Sfântă Liturghie în parohie a fost săvârşită Duminică, 26 februarie 2012, în spaţiul închiriat de la primăria oraşului (din strada Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist). Aici s-a slujit până la 13 octombrie 2013.

Actualul locaş de cult al parohiei este Biserica Stella Maris din Zeebrugge. Această biserică a fost ridicată între anii 1952-1955 pe locul unei foste capele dărăpănate, fiindu-i dat numele de Maica Domnului Steaua Mării. Edificiul este construit în stil romanic cu şi renascentist cu integrare a elementelor din stilul flamand. Clădirea albă din cărămidă contrastează izbitor cu acoperișul roşu, abrupt, tipic zonei flamande. Faţada de vest se termină într-un mic turn clopotniţă.

Hramul parohiei este Soborul Sfinţilor 12 Apostoli, prăznuit de Biserica Ortodoxă în fiecare la 30 iunie.

Aducem mulţumiri tuturor celor care ne susţin în demersul nostru de a forma o comunitate, precum şi pentru implicarea fiecăruia şi ajutorul dat în vederea susţinerii parohiei noastre.

Bunul Dumnezeu să răsplătească osteneala, să dăruiască tuturor o viata binecuvântată şi să împlinească cererile cele către mântuire.
Cu binecuvântare,
Pr. Gabriel Pop