Oudercomité Nijverseel 2.48

5 star(s) from 1 votes
Nijverseelstraat 131
Opwijk, 1745
Belgium

About Oudercomité Nijverseel

Oudercomité Nijverseel Oudercomité Nijverseel is a well known place listed as Organization in Opwijk , Elementary School in Opwijk ,

Contact Details & Working Hours

Details

Activiteiten

1. Klussen op school
Dringende klussen: een kraan vervangen, een lekkende leiding repareren, een brandalarm vervangen of de ballen uit de dakgoot vissen. Dat zijn maar een paar van de werkjes waarvoor we graag de handen uit onze mouwen steken. Tijdens de zomermaanden geven we de school een grote beurt, onze mannen controleren het sanitair, ramen worden geschilderd, onkruid gewied. En dan vergeten we nog de piepende deuren, de losse tegels, ...

2. Samen met de leerkrachten en directie organiseren we de kersthappening en het eetfestijn.
Hoogdagen in het leven van onze leden. Velen van ons zijn voor het eetfestijn maar liefst vier volle dagen aan de slag en sommigen spenderen hieraan zelfs een paar verlofdagen.

3. Maandelijkse vergaderingen
Tijdens de maandelijkse vergaderingen plannen we onze activiteiten en onze klussen. Bovendien komen ook thema's als veiligheid, sociale integratie en "behoud van buitenschoolse opvang in onze eigen school" aan bod. In een open dialoog met de directie en de leerkrachten werken we samen aan een sociale, kindvriendelijke school- We maken graag de opmerkingen en aanbevelingen van alle ouders over aan de directie.
In de participatieraad en het bestuurscomité (dat zijn de mensen die onze school beheren) is het oudercomité vertegenwoordigd door haar voorzitter en ondervoorzitter.
Bovenstaand vind je onze ledenlijst. Zit je met een probleem, heb je een goed idee, spreek ons erover aan.
Misschien voel je nu kriebels en wil je graag dichter bij de werking van onze school worden betrokken, steeds welkom!!

Financiële steun

1. De extra's voor de kinderen
We vergoeden de kosten van Sint-Maarten en de Paasklokken. We trakteren de eerste en plechtige communicanten op een receptie en bovendien krijgt elke communicant een waardevol geschenk.

2. Bijdrage aan reizen, school- en studie-uitstappen
De ski-klassers krijgen een extra budget ter beschikking van 25 EUR per kind.
Bovendien las je wel eens op de uitnodiging van een studie- of schoolreis: 2,5 EUR per leerling wordt door het oudercomité betaald.

3. Aankopen van materiaal
Elk jaar stellen we een budget per klas ter beschikking voor extra aankopen van didactisch materiaal. We investeerden ook in leersboeken voor de schoolbib en wat sportmateriaal. Misschien vertelde uw kleuter zelfs over de nieuwe bankjes die een paar leden van het oudercomité in elkaar knutselden.

4. Bijdrage aan grote schoolprojecten
Je herinnert je nog de nieuwe afsluiting rond de speelplaats. Of de bijdrage in de kosten van de stookketel. Uiteraard droegen we een steentje (zelfs meer dan één klinker) bij de renovatie van onze speelplaats.