Nilaya 2.86

5 star(s) from 4 votes
Oeselgemstraat 92
Zulte, 9870
Belgium

About Nilaya

Nilaya Nilaya is a well known place listed as Company in Zulte , Counseling & Mental Health in Zulte ,

Contact Details & Working Hours

Details

Nilaya is een Sanskriet woord maar komt ook in veel andere talen voor. Het is eigenlijk een uitdrukking die verschillende, nauw verwante betekenissen heeft: het verwijst naar een nest, schuilplaats, rustplaats, residentie, huis, thuis, hol, en rust...

“Nilaya” past perfect bij de visie waar ik heel sterk achtersta: ik wil kinderen en jongeren bijstaan in het ontwikkelen van hun eigen draagkracht, die ze altijd in zich meedragen. Het is als een huis, een nest dat van hen is en waarin ze zich ook in kunnen terugtrekken indien nodig. Het is een veilige plek waar zij zich goed voelen en tot ZICH-ZELF kunnen komen om van daaruit om te gaan met de wereld rondom hen (verlies, mensen, tegenslagen, keuzes etc). Belangrijk is dat dit vanuit hun eigen draagkracht gebeurt en met de technieken die ze zichzelf toegeëigend hebben tijdens hun groeiproces waarbij ik hen voor een stuk begeleid.

Bij Nilaya bied ik zowel integratieve rouw- en verliescounseling als lichaamsgerichte therapie aan (kinderyoga, relaxatie en massage).

Het “Verlies” dat aan de basis ligt van emotionele pijn, lichamelijke stress en (psychosomatische) lichamelijke klachten, concentratie- en angststoornissen kan heel ruim zijn. Denk maar aan het verlies van een dierbare, psychologische en emotionele pijn na de scheiding van ouders, een laag zelfbeeld, gepest worden, …

Ongeacht de aard en intensiteit van de problematiek, en ook al is de ingrijpende gebeurtenis al een (hele) tijd geleden gebeurd, elk kind en iedere jongere heeft baat bij de erkenning van zijn of haar probleem en de gevoelens die hiermee gepaard gaan (en hun uiteindelijke gedrag sturen).

Luisteren is een eerste stap, en daarna gaan we samen zoeken naar wat het kind of de jongere zelf nodig heeft om verder te kunnen, sterker te staan, en zijn of haar denken, voelen en lijfelijk ondervinden beter te begrijpen en te “sturen”.

Ik ga samen met het kind of de jongere en zijn omgeving op zoek naar manieren om te leren omgaan met en taal te geven aan hun binnenwereld.

Verliesverwerkingsprocessen zijn heel persoonsgebonden, maar ik vind het essentieel om de verbinding tussen het kind en zijn omgeving (ouders, voogd...) te herstellen en hun eigen manieren te laten ontdekken om te communiceren met elkaar, maar dit op het eigen tempo van het kind of de jongere.