Muziekschool Wonderful World 3.16

4.8 star(s) from 8 votes
Sint-Katelijnestraat 63
Mechelen, 2800
Belgium

About Muziekschool Wonderful World

Muziekschool Wonderful World Muziekschool Wonderful World is a well known place listed as School in Mechelen , Concert Venue in Mechelen , Music Lessons & Instruction in Mechelen ,

Contact Details & Working Hours

Details

Huis 'De Min' ligt aan de Sint-Katelijnestraat in Mechelen. Van 1647 tot 1670 was dit het woonhuis van beeldhouwer Kasper Schillemans. De bakstenen halsgevel is voorzien van arduinen parement op de beneden- en bovenverdieping. Een cartouche in de top dateert de gevel in 1773. De geknikte boogvormige deur in Lodewijk XV-stijl is fraai uitgewerkt. De tweeledige geveltop wordt afgelijnd door zandstenen vleugelstukken en is bekroond met een zandstenen fronton. In 1980 werd het huis beschermd als monument.
Eertijds zogenaamd "Min". Van 1647 tot 1670 woonhuis van beeldhouwer Kasper Schillemans. Diephuis heden enkelhuistype van vier traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak (kunstleien).

Bakstenen halsgevel voorzien van arduinen parement op beneden- en bovenverdieping, datering 1773 op een cartouche in de top en overeenkomstig de bouwaanvraag met "model tot eenen nieuwen gevel". Voorgevel horizontaal gemarkeerd door aflijnende pui- en waterlijsten; gekoppelde getoogde vensters in een kwarthol geprofileerde omlijsting met versierde sluitsteen; houten roedeverdeling. Casementen voorzien van uitgeronde hoeken op de verdiepte borstweringen.

Fraai uitgewerkte geknikte boogvormige deur in Lodewijk XV-stijl, op de bouwaanvraag in de derde doch heden in vierde travee; kwarthol geprofileerd beloop op neuten met versierde zwikken en rocaillesluitsteen: mooi gesneden houtwerk met waaiervormig bovenlicht en tussendorpel verrijkt met lambrekijnen en vrouwenhoofd. Tweeledige geveltop afgelijnd door zandstenen vleugelstukken en bekroond met zandstenen fronton. Steekboogvormige zoldervensters in een vlakke omlijsting van arduin; balkgat onder fronton.

Deels blinde gecementeerde en witgeschilderde zijgevel met bewaarde muurankers; gecementeerde achterpuntgevel op schouderstukken. Aanpalende bakstenen muur met poort tussen pijlers bekroond met siervazen.