MIER 3.26

5 star(s) from 8 votes
Kokerijstraat 41
Meldert, 9310
Belgium

About MIER

MIER MIER is a well known place listed as Local Business in Meldert ,

Contact Details & Working Hours

Details

Mier.vzw informeert, experimenteert en recupereert erop los!

Informeren doen we op 3 manieren:
°We organiseren regelmatig allerhande workshops. Je kan ons als vrijwilliger een handje komen toesteken en zo waardevolle praktijkervaring opdoen.
°Daarnaast trachten we via onze website en facebook zoveel mogelijk DIY-handleidingen, filmpjes, ea te verspreiden die jou kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan.
°Je kan ook advies bij ons inwinnen. Dan komen we bij jou langs en bekijken we samen hoe we jouw systeem of een deel ervan kunnen verbeteren.

Ons mierennest is ons labo. We proberen allerlei zaken op vlak van voedsel- , water-, energie- en warmtevoorziening, in en rond ons huis uit, die ons in de richting van een goed functionerend autonoom systeem kunnen brengen. Er zijn experimenten die mislukken, maar daar leren we dan weer uit en die zijn een motivatie om het volgende keer beter te doen. Er zijn ook veel experimenten die lukken. De successen passen we toe bij andere mensen zodat ook zij een stapje dichterbij een autonoom leven kunnen staan.

Mier.vzw werkt aan gesloten kringlopen. De recuperatie van zogezegde afvalstromen staat centraal in al onze projecten. Materiaal dat vrij komt uit verbouwingen of tuinwerken krijgt een tweede leven, maar ook de voedingstoffen uit grijs water, pis & kak worden gerecupereerd en terug omgezet naar voedsel.