Meat Expo 3.13

4.7 star(s) from 6 votes
Kortrijk, 8500
Belgium

About Meat Expo

Meat Expo Meat Expo is a well known place listed as Event in Kortrijk , Food & Beverage Company in Kortrijk ,

Contact Details & Working Hours

Details

In 2013 werd de eerste aanzet tot vernieuwing binnen Meat Expo positief onthaald door de sector. Ook nu wordt de vakman en het ambacht verder centraal geplaatst: de organisatie wil inspelen op hun passie en gedrevenheid en een vaktreffen creëren waar ze alles terugvinden om zich te onderscheiden.
Daarvoor is de organisatie op bezoek geweest bij 26 vakmannen en –vrouwen die het ambacht heel hoog in het vaandel dragen. Opvallend is dat ze heel erg gepassioneerd en gedreven met hun vak bezig zijn, ze streven ernaar het steeds beter te doen en ze willen zich vooral onderscheiden. Ze hebben een heel duidelijk beeld aan welke voorwaarden hun vakbeurs moet voldoen

Daarin ligt opnieuw de opdracht voor Meat Expo: een platform creëren waar ze zich kunnen informeren, op zoek gaan naar nieuwe producten en technologieën, nieuwe technieken bijleren of originele creaties van collega’s ontdekken en proeven. De vakman verwacht dat hij er vertrouwde en nieuwe leveranciers treft, dat er tijd is voor een goed gesprek en last but not least: ze willen elkaar ontmoeten in een fijne ambiance en de fierheid voelen om als professional deel uit te maken van deze community van échte ambachtslui.

De organisatie van Meat Expo streeft naar een mooi en representatief exposantenaanbod met kwalitatieve spelers uit de branche. Vaste waardes worden behouden maar worden in een ‘nieuw kleedje’ gestopt: de wedstrijd Eurobeef wordt binnenin de beurslayout georganiseerd, de vakbezoeker zal het volledige juryproces dus ‘live’ kunnen meevolgen, meteen een ambitieuze primeur! De Landsbond der Beenhouwers is exclusieve en vertrouwde partner voor de organisatie van deze inhoudelijk zeer kwalitatieve wedstrijd. Ook de overige randevents zoals ‘Gouden Mes’ in samenwerking met Syntra en het Provinciaal Slagersverbond worden behouden en verder uitgebreid met nieuwe demo’s als ‘Battle of the Butchers’.