Meander 2.87

Holleweg 43
Kapellen, 2950
Belgium

About Meander

Meander Meander is a well known place listed as Club in Kapellen , Farm in Kapellen ,

Contact Details & Working Hours

Details

Meander is een zorg en buurt boerderij van Rotonde vzw op de grens van Kapellen en Brasschaat met als slogan: "Het is zit onze natuur"! Op een duurzame wijze en volgens de principes van MVO brengen we drie thema’s samen.

Onder “zorg” groeperen we verschillende sociale doelgroepen zoals kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag/beperking, mensen met een arbeidshandicap, mensen met een psychische ondersteuningsvraag, sinjoren, enz.

Onder “boerderij” verstaan we een groene omgeving van waaruit Meander haar activiteiten organiseert. Deze kunnen tevens divers zijn: moestuin, ambachtelijke ateliers, dieren, productverwerking, therapeutisch paardrijden, toerisme, natuurbeheer, ….
Deze verschillende activiteiten organiseren we samen met meerdere partners die actief zijn op de boerderij zoals het vogelopvangcentrum (VOC), het agentschap voor natuur en bos (ANB), Begeleidingscentrum Dennenhof, Bielebale.

Het thema “buurt” vinden we terug in de lokale verankering en inbedding van onze zorgboerderij in de wijk Hoogboom en bij uitbreiding de gemeente Kapellen en Brasschaat. Als zorg en buurt boerderij bevinden we ons niet op een eiland maar willen we mee investeren in buurtwerking, het lokale verenigingsleven, scholen enz. Vele vrijwilligers uit de buurt vinden ondertussen ook de weg naar onze boerderij.

Zorg, buurt en boerderij vinden elkaar rond diverse thema’s: zinvolle dagbesteding, (sociale)tewerkstelling, therapie, opleiding, recreatie, toerisme, kunst, cultuur, productverkoop,….