Koninklijke Turnvereniging Kortrijk 3.85

4.8 star(s) from 13 votes
Sportcentrum Wembley, Moorseelsestraat 144
Kortrijk, 8501
Belgium

About Koninklijke Turnvereniging Kortrijk

Koninklijke Turnvereniging Kortrijk Koninklijke Turnvereniging Kortrijk is a well known place listed as Sports Club in Kortrijk , Sports/recreation/activities in Kortrijk ,

Contact Details & Working Hours

Details

De Koninklijke Turnvereniging Kortrijk vzw wil bijdragen tot de algemene lichamelijke ontwikkeling en het welzijn van haar leden. Zij organiseert hiervoor een zo ruim mogelijk aanbod aan disciplines binnen de gymnastieksport binnen een kwalitatief en medisch verantwoord kader. Het aanbod is gericht op alle leeftijden (met uitzondering van seniorengymnastiek) en bevat zowel een recreatief als competitief luik. De turnvereniging wil haar leden een zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding laten genieten in een gezellige, ongedwongen en sportieve sfeer. Zij hecht bovenal bijzonder veel belang aan waarden zoals: verdraagzaamheid, begrip, respect, solidariteit, fairplay, samenwerking , vertrouwen en vriendschap. De Koninklijke Turnvereniging Kortrijk vzw wil dan ook meer zijn dan een vereniging waar geturnd wordt.

Doel voor recreantenafdelingen
De Koninklijke Turnvereniging Kortrijk vzw jonge kinderen (vanaf 2,5 jaar) de basisontwikkeling voor alle andere sporten meegeven. Recreatieve sportbeoefenaars moet de kans geven worden om met een brede waaier aan vormen van de gymnastiek kennis te maken met deze sport en dit op een kwalitatief hoog niveau. Recreanten maken hier kennis met toestelturnen, mini-trampoline, dubbele mini-trampoline, tumbling, airtrack en grote trampoline. Met de recreantenafdeling biedt de turnvereniging graag de mogelijkheid om, naast het (school-)werk samen met vrienden te sporten in trainingsgroepen die zowel op sportief als mentaal vlak aansluiten bij ieder individu.


Doel voor de competitieafedling
Met een doorgedreven selectie en intensieve trainingen leidt de Koninklijke Turnvereniging Kortrijk vzw talentvolle gymnasten op binnen de discipline artistiek gymnastiek dames. Deze gymnasten nemen deel aan wedstrijden en demonstraties op I-C en Recrea@-niveau AGD.
Bij de jongselectie Artistieke Gymnastiek Dames beoogt de turnvereniging de allerjongsten te laten deelnemen aan wedstrijden op I-niveau. Het einddoel bestaat erin te kunnen deelnemen aan wedstrijden op C-niveau. Gymnasten die na een aantal jaar onvoldoende sterk blijken om te blijven deelnemen aan wedstrijden op het C-niveau, kunnen aansluiten bij de groep Artistieke Gymnastiek Dames Recrea@niveau met het oog op het behalen van goud.