Koninklijk Technisch Atheneum Brugge 4.24

4.8 star(s) from 32 votes
Rijselstraat 7
Sint-Michiels, 8200
Belgium

About Koninklijk Technisch Atheneum Brugge

Koninklijk Technisch Atheneum Brugge Koninklijk Technisch Atheneum Brugge is a well known place listed as School in Sint-Michiels ,

Contact Details & Working Hours

Details

Er wordt les gegeven in ruime, luchtige lokalen met moderne leermiddelen. Technische en praktijkleerkrachten maken zich sterk om de leerlingen, naast de basisvaardigheden eigen aan elk vak, ook allerlei nieuwe technologieën te leren kennen.
Schoolboeken krijg je in bruikleen van het boekenfonds van de Vriendenkring. Je betaalt enkel een leengeld en een waarborgsom. Sommige leermiddelen dienen individueel aangekocht te worden.

Het te gebruiken materiaal, eventueel materieel, alsook de persoonlijke beschermingsmiddelen worden via centrale aankopen voor leerlingen geregeld, en verkocht tegen een redelijke prijs. Ook eenvormige turn- en werkkledij moet op school aangeschaft worden. Een prijsberekening wordt overgemaakt bij inschrijving.

De laatstejaars lopen gedurende 2 weken een ervaringsgerichte stage in een bedrijf om de "werkvloer" concreet te leren kennen.
De leerkrachten algemene vakken hebben, naast kennisoverdracht, ook aandacht voor de ontwikkeling tot kritische en mondige burgers.

Op het leerlingensecretariaat wordt alle administratie geregeld door de jou toegewezen opvoed(st)er: studietoelagen, ziekte- en schoolattesten, terugbetaling van abonnementen, schoolongevallen, enz...

Voor probleemsituaties kun je altijd terecht bij die opvoed(st)er, bij je klastitularis, of het leerlingbegeleidingsteam.

Hoe de school verder gestructureerd is en welke afspraken gelden, vind je beschreven in het schoolreglement. Regels zijn wegwijzers. Ze bieden je het noodzakelijke houvast om optimaal te functioneren binnen een leef- en werkgroep.