KLJ Merchtem 2.99

4.8 star(s) from 12 votes
Kerkstraat
Merchtem, 1785
Belgium

About KLJ Merchtem

KLJ Merchtem KLJ Merchtem is a well known place listed as Non-profit Organization in Merchtem , Youth Organization in Merchtem ,

Contact Details & Working Hours

Details

De KLJ is een jeugd- en jongerenbeweging die in Vlaanderen ongeveer 300 afdelingen telt en deze brengen samen 26.000 leden bij elkaar. Het is een christelijk geïnspireerde beweging waar jongeren uit het landelijke milieu elkaar ontmoeten en zich persoonlijk en in groep kunnen vormen.

KLJ Merchtem is ontstaan tijdens het werkjaar 1928-1929 uit de vroegere BJB (BoerenJeugdBond) die werd opgericht om jonge land- en tuinbouwers te verenigen. Na de tweede wereldoorlog kwam de nadruk meer op ontspanning te liggen. Zo kwamen o.a. de sportfeestwerking met vendelen en wimpelen tot stand. In 1965, mede door de sterke daling van het aantal land- en tuinbouwers ging de toenmalige BJB zich meer richten naar alle jongeren van de plattelandsdorpen. Samen met deze ledenuitbreiding kreeg BJB een nieuwe naam: KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd)

In Merchtem richten wij ons tot alle jongens en meisjes van 6 tot ... jaar. We werken in Merchtem met 6 leeftijdsgroepen: de -12 jarigen gemengd (onderverdeeld in 7 en 8 jarigen, 9 en 10 jarigen tenslotte 11 en 12 jarigen), de -16 jarigen (onderverdeeld in meisjes- en jongensgroep) en de +16 en +20 werking gemengd.
Onze vaste stek hebben wij in de Kerkeboomgaard waar we voor elke groep (twee)wekelijks de vergaderingen houden. De verschillende -12 groepen en de -16 groepen vergaderen tweewekelijks op zondagnamiddag terwijl de +16 jarigen hun activiteiten meestal wekelijks op vrijdagavond hebben. De +20 groep heeft zijn activiteit elke eerste en derde vrijdag van de maand. Elke keer tracht de groepsleiding er weer iets anders van te maken. Zo worden er tal van activiteiten voorzien rond sport, spel en ontspanning maar ook relatievorming en cultuurwerking worden aan bod gebracht.