Kingpin Brugge 4.46

4.5 star(s) from 76 votes
Philipstockstraat 26
Brugge, 8000
Belgium

About Kingpin Brugge

Contact Details & Working Hours

Details

Kingpin Brugge | Tattoo

Kingpin is onderhand een gevestigde waarde in de wereld van tattoo en piercing en dit vooral door onze ervaring en kwaliteiten, winnen wij het vertrouwen van vele mensen.

Kom vrijblijvend langs, en wij maken van jouw idee de tattoo die bij jouw past.

1. Doet een tattoo laten plaatsen pijn ?
Een tattoo laten plaatsen, geeft eerder een vervelend, dan een pijnlijk gevoel. De grootte en het detail bepaalt de duur van de plaatsing. Van je nieuwe tattoo geniet je een heel leven lang !

2. Kan ik mijn tattoo laten verwijderen?
Je moet er van uit gaan dat een tattoo voor het leven is. Het verwijderen kan maar niet bij alle. Bij ons wordt er met de laser tatoeages verwijderd. De laser zendt een sterke lichtstraal naar de tattoeage. Deze lichtstraal breekt de inktdeeltjes, die de tatoeage vormen, tot heel kleine partikelen die dan worden verwijderd door de natuurlijke afbraakmechanismen van ons lichaam. Door herhaalde laserbehandelingen wordt de tatttoo progresief lichter van kleur tot ze volledig verdwenen is of zeer sterk vervaagd is. Voor meer info zie de rubriek laser.

3. Wordt altijd een nieuwe naald gebruikt of worden ze opnieuw gesteriliseerd?
Naalden voor tattoo mogen slechts 1 maal gebruikt worden en dan onmiddellijk weggeworpen in een speciale naaldencontainer. Het verbreken van de steriele verpakking van de naald, moet altijd in jouw bijzijn en goed zichtbaar gebeuren. ER BESTAAT GEEN AANVAARDBAAR EXCUUS Als de steriele verpakking van de instrumenten en/of naald reeds op voorhand verbroken zijn, dus niet in jouw bijzijn : MAAK JE SNEL UIT DE VOETEN

4. Mijn tattooist heeft geen autoclaaf (sterilisatieaparaat), maar hij gebruikt toch enkel voorgesteriliseerde naalden. Is dit veilig ?
NEEN !!! Er is veel meer dan enkel de naald die steriel moet zijn : alle gereedschappen MOETEN telkens na gebruik opnieuw steriel gemaakt worden. Dus jouw favoriete tattooist moet een autoclaaf hebben op een zichtbare plaats in de studio. Vanaf 1 januari 2006 is het in Belgie trouwens wettelijk bepaald dat een erkende studio over een autoclaaf norm NBN EN13060 moet beschikken.

5. Ik ben doodzenuwachtig, mag ik eerst een paar glazen drinken voor ik binnenkom ?
Toch maar niet ! Het vermindert je beoordelingsvermogen, zorgt ervoor dat je moeilijker stil kan zitten en zorgt voor bloedingen. Alcohol, drugs en bepaalde medicatie (vb voor de luchtwegen, pijnstillers e.a.) verdunnen het bloed. Dit kan resulteren in het gedeeltelijk uitbloeden van de inkt bij tattoos en kan bij piercing tot noodgedwongen verwijderen van het piercingjuweel noodzaken wanneer de bloeding niet gestelpt kan worden. Ook wanneer je overmatig 1 of meerdere bloedverdunners gebruikt in de eerste uren na de plaatsing.
Zoek net zolang tot je een tattooist gevonden hebt in wie je voldoende vertrouwen hebt. Iemand die je op een ervaren en rustige manier door heel het gebeuren gidst zonder dat je het gevoel krijgt dat je een uitzonderlijk fragiel plantje bent

6. Moet ik een afspraak maken ?
Uit eigen ervaring weten we dat iedere minuut wachten er minstens 2 duurt. Voor een informatief bezoek is dit geen onoverkomelijk euvel. Anders is het op De Grote Dag ! Dan mag je gerust bovenstaande semi-wetenschappelijke stelling van tafel vegen en een verhouding van 1 op 10, wat zeg ik : 1 op 20 ondergaan ! Je mag gerust een afspraak maken wanneer je een nieuwe tattoo wil.

7. Erkende opleidingen - seminaries - diploma's - attesten - verenigingen - bonden
Een beetje zichzelf respecterende oplichter kan zonder probleem zichzelf promoveren tot professor in de tatooologie.

Seminaries kunnen leervol, boeiend en geestig zijn, maar laat je niet teveel verblinden door personen die uitpakken met bovenstaande praktijken. In Belgie bestaat geen enkele wetgeving aangaande de tattoopraktijk. Diploma's en attesten zijn enkel erkend door de uitgever ervan.

8. Wat betekent een tattoo licentie ?
Dit zijn buitenlandse licenties, verstrekt in landen of staten waar wel enigzins controle wordt gevoerd op tattoozaken. Bijvoorbeeld in Amerika heeft men in een aantal staten een licentie nodig om een studio uit te baten. Dit betekent eenvoudig dat iemand van de gezondheidsinspectie jaarlijks langskomt om te controleren of er wel een autoclaaf (sterilisatieaparaat) in de zaak aanwezig is, of er geen tapijten op de vloer liggen enz.. Het verstrekken van deze licenties heeft weinig te maken met de deskundigheid van de tattooist.

9. Vanaf welke leeftijd kan ik een tattoo laten plaatsen ?
Je moet minimum 18 jaar zijn, of vergezeld van 1 van de ouders. Ingeval je jonger bent dan 18, moet zowel jouw identiteitskaart als die van je ouder vrijwillig ter inzage voorgelegd worden. Ook dan is de tattooist nog volledig vrij om deze klant te weigeren.

10. Hoe komt het dat een tattoo kan vervagen ?
De meest voorkomende oorzaak is de zon. Zonlicht haalt de kleur uit een tattoo. Daarom is het belangrijk een zonnecreme met aangepaste beschermingsfactor of een sunblock te gebruiken wanneer je in de zon bent. een andere oorzaakt kan een slechte naverzorging zijn. Zolang je tattoo nog niet genezen is, ga je best niet zwemmen in zout water of zwembaden waar chloor werd toegevoegd. Laat geen dikke korstjes op de tattoo komen en zeker niet krabben. Zie onze rubriek nazorg.

11. Hoe lang duurt het voor een tattoo genezen is ?
De eerste fase van het genezingsproces neemt ongeveer 5-7 dagen in. In het volgende stadium heb je een lichtjes droge en schilferige huid. De tattoo is genezen in een paar weken.

12. Zonder eerst inlichtingen te nemen, liet ik bij de eerste de beste een tattoo zetten. Het resultaat ziet er niet uit! Wat kan ik doen ?
Er zijn 2 mogelijkheden : je laat deze tattoo verwijderen of je kiest voor een coverup. Voor de tattoo verwijdering zonder littekens kan je alle info vinden op het tattoo verwijderen gedeelte van deze site. Kies je voor een coverup, dan zoek tot je een goede tattooist gevonden hebt en vraag naar foto's van cover-ups. Covering is heel anders dan gewoon een tattoo zetten. Overleg met hem/haar welke designs geschikt zijn om je oude tattoo te verbergen. TIP : kijk niet op een frank ! Een specialist is zijn prijs dubbel en dik waard. Een tattoo heb je voor de rest van je leven. 't Zit er dik in dat je je mislukte tattoo aan een prijsje hebt laten zetten. Je wil toch niet nog een keer dezelfde fout maken ? Er zijn niet zoveel zaken te koop die een levenlang meegaan. Wacht desnoods tot je je het kan permiteren om het goed te laten doen.

13. Mijn tattoo zwelt op wanneer ik in de zon kom, waarom ? Wat kan ik doen ?
Waarschijnlijk heb je een allergische reaktie op 1 of meerdere van de kleuren. Meestal gaat het om een heel milde reaktie en kan je dit vermijden door een sunblock te gebruiken. Wanneer de allergie grotere vormen aanneemt, kan je beter je tattooist raadplegen. Hij kan een deel van de inkt wegnemen en testen welke kleuren je wel verdraagt. Dergelijke allergieen komen geregeld voor met het gebruik van synthetische kleurstoffen.