Kerala Farm 2.58

4.4 star(s) from 13 votes
Vijfgebodenstraat 3
Vlamertinge, 8908
Belgium

Contact Details & Working Hours

Details

Wij wonen in Vlamertinge, een klein dorpje halverwege tussen Ieper en Poperinge. Niettemin is het een dorpje die leeft en waar de echte dorpssfeer nog terug te vinden is. Bovendien ligt Vlamertinge heel centraal gelegen en situeert zich slechts op een boogscheut van de Franse grens.

De rust, eenvoud en de mooie natuur typeren hier nog de rotsvaste typische "Boerenbuiten", zoals ze dit in het West-Vlaamse dialect zouden verwoorden.


Onze passie voor honden was er eigenlijk zonder dat wij het van elkaar afwisten. Het is eerst begonnen met gezelschapshonden en uiteindelijk uitgegroeid tot waar we heden staan, een kennel van Waak- en Verdedigings- & Schoonheidshonden.

Oorspronkelijk is alles eerst begonnen met mechelse herder(s). De africhting van de Mechelse herder "is a never ending learning process", waarbij de twee werelden, mens & hond, zo dicht bij elkaar worden gebracht, dat men men elkaar moet leren aanvoelen. Dit maakt het juist zo boeiend, zo fascinerend maar tegelijk ook zo uitdagend. Het hoeft dan ook geen betoog dat de band tussen geleider en hond heel sterk wordt naarmate de hond groeit qua africhting.

Daarnaast zochten wij nog naar een ras, die perfect binnenshuis kon leven als gezelschapshond maar zich evenwel buitenshuis goed kon vermaken. Na enige tijd werd het ons duidelijk. Op een gegeven moment zagen wij op de parking van de West Vlaamse Federatie show in de Kynosclub te Heule, een wagen waarin Shiba Inu's aanwezig waren. Het was direkt liefde op het eerste zicht. Eens terug thuis zijn wij onmiddelijk opzoekingswerk over het ras gaan doen en ja hoor, het bevestigde alleen maar onze eerste liefdesblikken. Samen hebben we dan ook besloten om ons te verdiepen in het Japanse ras "Shiba-Inu", wat ons veel voldoening schenkt. Ze stralen een gevoel uit waar als het ware een kracht van uitgaat. Ze dragen iets mysterieus in zich wat niet in woorden te vertalen is. Dit is nu net het leuke aan het ras: het ontdekken en gaande weg op dezelfde golflengte komen van hen.


Sinds 3 april 2012, is het hier echter niet bij gebleven en hebben wij onze passie voor honden verder uitgebouwd, door het starten van een hondenpension. Op die manier konden wij onze grenzen opnieuw verleggen:

* door kennis te maken met honden van allerlei soorten rassen & aard

* tegelijk ook door van hen te leren, hoe ze reageren op: een nieuwe omgeving,
afwezigheid vd baasjes, nieuwe situaties, andere honden, wij als nieuwe
verzorgers voor hen . . .

* leren om te gaan met hun gedragingen, hoe erop in te spelen, . . .

Het hele pakket samen maakt het nu juist zo fascinerend & intigrerend.


That's all folks (for now) . . . to be continued :-)