K'do! Kunst Doet Ontdekken, Muzische Basisschool 3.52

5 star(s) from 23 votes
Verschansingstraat 29
Antwerp, 2000
Belgium

About K'do! Kunst Doet Ontdekken, Muzische Basisschool

K'do! Kunst Doet Ontdekken, Muzische Basisschool K'do! Kunst Doet Ontdekken, Muzische Basisschool is a well known place listed as School in Antwerp ,

Contact Details & Working Hours

Details

Een uniek project in Antwerpen

Scholengroep Antigon start vanaf 1 september 2011 met een nieuwe basisschool waar muzische vorming voorop staat. Er is een sterke kruisbestuiving tussen de academie voor deeltijds kunstonderwijs en de nieuwe basisschool. Tijdens de schooluren ontdekken de kinderen verschillende kunstzinnige talen zoals muziek, woord en dans. Na de schooluren kunnen de kinderen zich in de academie verder verdiepen in een kunstdiscipline. Muze en rede, de oude Grieken wisten al dat beide nodig zijn voor een harmonische ontwikkeling van verstand en gevoel. Vandaag wordt er teveel vertrokken van een eenzijdige intellectuele ontwikkeling. Alleen de rede komt aan bod. De nieuwe basisschool voegt daar kunst aan toe. Kunst stelt vragen. Kunst stimuleert de fantasie. Kunst laat kinderen zoeken naar nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Of zoals Einstein het treffend verwoordde: “Verbeelding is belangrijker dan kennis. Kennis is begrensd, verbeelding omarmt de hele wereld.”

Voor wie?
Dit is een school voor iedereen. Muzische vorming en kunsteducatie geven alle kinderen de mogelijkheid om zichzelf uit te drukken. Op school gaan we speels om met audiovisuele taal, beeldtaal, klanktaal, lichaamstaal en woordtaal.