Katarsis VZW 2.93

Hasseltweg 439
Genk, 3600
Belgium

Contact Details & Working Hours

Details

In mei 1985 startte VZW Katarsis met residentiële drughulpverlening. Het therapeutisch startprogramma duurde 6 maanden. Reeds van in het begin was er familiewerking en werd er nazorg gegeven. Ook verslaafden vanuit de gevangenis werden toegelaten. In april 1997 werd Detox, ons crisis ontwenningscentrum opgericht, twee jaar later bouwden we verder aan het programma en richtten het Tussenhuis op. In 2006 trokken we weg uit het centrum van Genk en verhuisden naar Bokrijk. Later bouwden we een brug tussen Detox en de Therapeutische Gemeenschap en werd het Onthaal opgericht.

Waar staan we nu?
Het Katarsis programma is nu een modulair totaaltraject op maat van onze cliënten, met als doel verslaafden te re-integreren in onze maatschappij. We willen een vertrouwelijk kader creëren en voluit geloven in de groeimogelijkheden van onze bewoners, we willen verslaafde mensen leren bewuste stappen te zetten in hun ontwenningsproces. Ons therapeutisch vervolgprogramma is een sterk ontwikkeld groepsprogramma volgens de methodieken van een klassieke TG-werking waarbij het zelfhulpprincipe met de hiërarchische structuur en de ontmoeting met lotgenoten centraal blijven staan.

Eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en bewustwording zijn onze basisprincipes. Naast de groepsgerichte aanpak hebben we bijzondere aandacht voor individuele begeleiding. Deze individuele coaching met medische, diagnostische, psychologische en emotionele ondersteuning is verrijkend voor elke bewoner